Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ολλανδία – Αργεντινή… με φόντο τον τελικό

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ημιτελικοί: Ολλανδία – Αργεντινή… με φόντο τον τελικό (photos+videos)
Μετά το… μπαμ της Γερμανίας, Ολλανδία και Αργεντινή συναντώνται στον δεύτερο Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 (23:00,ΝΕΡΙΤ) και θέλουν την πρόκριση για να δώσουν το «παρών» στον τελικό.
 Μετά από αυτό που είδαμε στον πρώτο Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ότι και να δούμε στο Ολλανδία – Αργεντινή δεν θα κάνει… εντύπωση σε κανέναν.
«Οράνιε» και «Αλμπισελέστε» είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τους Ευρωπαίους της… υπόθεσης να μην έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της κατάκτησης ενός Μουντιάλ, παρά το γεγονός ότι τρεις φορές έφτασαν στον τελικό – έχοντας κατά τεκμήριο ομάδες που έπαιζαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο – και τους Λατίνους να έχουν σηκώσει δυο φορές την κούπα, έχοντας χάσει και δυο τελικούς.

Σε ημιτελικό, δεν έχουν ηττηθεί αμφότεροι και θα «σπάσει» συνεπώς μια παράδοση που κρατάει αρκετά χρόνια, αλλά θα διατηρηθεί μόνο για αυτόν που θα κληθεί την Κυριακή να αντιμετωπίσει τα «υπερηχητικά» πάντσερ του Γιόακιμ Λεβ.

Οι Ολλανδοί, πάντως, είναι αυτοί που έχουν καταφέρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 να φτάσουν στον Ημιτελικό, σπάζοντας μια τεράστια… κατάρα που τους κυνηγούσε. Αυτή της διαδικασίας των πέναλτι. Το καλό για τους «οράνιε» είναι πως αν προκριθούν στον τελικό δεν βρίσκουν απέναντί τους τον διοργανωτή, κάτι που πλήρωσαν το 1974 και το 1978, όμως, δεν είναι απαραίτητα θετικό και το γεγονός ότι θα συναντήσουν… τη Γερμανία. Μια Γερμανία, που ήταν και η τελευταία αντίπαλος της Αργεντινής σε τελικό, το 1990. Η «αλμπισελέστε» μετά από δυο δεκαετίες έχει ξανά ηγέτη αντάξιο του Ντιέγκο Μαραντόνα, θέλει να φτάσει ως το τέρμα του δρόμου στο «Μαρακανά» και ο Λιονέλ Μέσι είναι έτοιμος να την οδηγήσει σε ημέρες 1986, όταν και κατέκτησε για τελευταία φορά το Μουντιάλ.
«Μάχη» στην «Αρένα Κορίνθιανς»
Ο δεύτερος Ημιτελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 έχει οριστεί για την Τετάρτη (09/07), στις 23:00 στο Σάο Πάουλο και την «Αρένα Κορίνθιανς». Είναι το γήπεδο στο οποίο έγινε η πρεμιέρα του Μουντιάλ με τη Βραζιλία να επικρατεί 3-1 της Κροατίας. Ακόμη, εκεί έγινε ο αγώνας της Ουρουγουάης με την Αγγλία (2-1), της Ολλανδίας με τη Χιλή (2-0) και της Κορέας με το Βέλγιο (0-1), για τη φάση των ομίλων, ενώ εκεί η Αργεντινή νίκησε 1-0 την Ελβετία για τη φάση των 16. Συνεπώς, αμφότερες οι αντίπαλοι του Ημιτελικού έχουν αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, μετρώντας από μια νίκη η κάθε μία.
gipedo2
Τον δεύτερο Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 κλήθηκε να διαιτητεύσει ο Κιουνέιτ Τσακίρ από την Τουρκία. Ο ρέφερι από τη γειτονική μας χώρα, ο οποίος έχει διευθύνει δυο αγώνες ως τώρα στη διοργάνωση, αυτόν της Βραζιλίας με το Μεξικό και της Αλγερίας με την Ρωσία. Βοηθοί του ορίστηκαν ο Μπαχατίν Ντουράν και ο Ταρίκ Ονγκούν, επίσης από την Τουρκία ενώ τέταρτος διαιτητής είναι ο Γιόνας Έρικσον από την Σουηδία. Το σίγουρο είναι πως από το χωρητικότητας 62.601 θέσεων γήπεδο δεν θα απουσιάζει το… χρώμα, καθώς οι Αργεντίνοι έχουν κάνει… κατάληψη στη Βραζιλία, ενώ και οι φίλοι της Ολλανδίας αναμένεται να είναι αρκετοί και να «βάψουν» πορτοκαλί τη δική τους πλευρά.

Στην Ολλανδία το μεγάλο άγχος που έχει ο Λουίς Φαν Χαάλ και οι συνεργάτες του προετοιμάζοντας την ομάδα για τον Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, είναι αν θα καταφέρει να συμμετάσχει ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ο οποίος μέχρι το βράδυ της Τρίτης ήταν αμφίβολος. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα για τους «οράνιε», η πιθανότερη ενδεκάδα αναμένεται να έχει κάτω από τα δοκάρια τον Σιλέσεν και τους Μπλιντ, Ίντι, Φλαάρ, Ντε Βρι και Κάιτ στην πεντάδα της άμυνας. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ και Ρόμπεν, ο οποίος θα δίνει βοήθειες στους Ντεπάι και Φαν Πέρσι.
Η Αργεντινή, έχει δεδομένη την απουσία του Άνχελ Ντι Μαρία. Του ανθρώπου που την έστειλε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια έχει ξανά στη διάθεσή του τόσο τον Αγουέρο όσο και τον Ρόχο, και δεν αναμένεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα που κατάφερε να προκριθεί του Βελγίου στα προημιτελικά και της οποίας θα ηγείται ο Μέσι. Συνεπώς, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομέρο, με τους Ρόχο, Γκαράι, Ντεμικέλις και Ζαμπαλέτα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Μασκεράνο, Μπίλια και Πέρεζ, ενώ στην τριάδα της επίθεσης καλούνται να συνεργαστούν οι Λαβέτσι, Ιγκουαΐν και Λιονέλ Μέσι.