Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σκληρή επίθεση Νικήτα κατά Βενιζέλου

Nikitas-Kaklamanis
Πέντε καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα άφησε ουσιαστικά αναπάντητο το μείζον ζήτημα της πρόκλησης από τη πλευρά της Τουρκίας, η οποία σε επίσημο έγγραφο της χαρακτήρισε ως «εκλιπούσα τη Κυπριακή Δημοκρατία», κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζει, ότι παρά την έντονη αντίδραση, που υπήρξε από την πλευρά της Κύπριας ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους, ο Ε. Βενιζέλος δεν απάντησε επί του συγκεκριμένου ζητήματος, γεγονός που αφήνει έκθετη την ελληνική πλευρά, σε ότι αφορά τη διπλωματική υποστήριξη προς την Κύπρο.

Χαρακτηριστικά, ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρει ότι: «Τα συνεχή ολισθήματα του ΥΠ.ΕΞ το τελευταίο διάστημα σε θέματα που δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις αλλά και στην εθνική ασφάλεια της χώρας μας πολλαπλασιάζονται και γίνονται πλέον επικίνδυνα ακόμα και για την ενότητα του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο».

Καταλήγει δε: «Το να φτάσουμε όμως στο σημείο ως υπουργείο Εξωτερικών της μητέρας-πατρίδας να «απαιτήσουμε» από την Λευκωσία να «συνετίσει» μία ευρωβουλευτή μέσω μίας ρηματικής διακοίνωσης, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε μία εποχή που κανείς δεν θέλει να θυμάται».

Tο κείμενο της ερώτησης: ysterografa.gr