Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Βούλτεψη: Μόνος στόχος του Τσίπρα η πολιτική ανωμαλία

 œ–« –…‘¡” ”‘¡ √—¡÷≈…¡ ‘œ’ ≈’—Ÿ–¡… œ’  œ…Õœ¬œ’À…œ’ ”‘«Õ ¡»«Õ¡ (EUROKINISSI // –¡Õ¡√œ–œ’Àœ’ √≈Ÿ—√…¡)
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στην χώρα με το  θέμα της «μικρής ΔΕΗ», σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, η οποία επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι οι βουλευτές του θα έπρεπε να βρίσκονται εντός της αίθουσας της Βουλής «και όχι να κάνουν δηλώσεις στο περιστύλιο».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  η κα Βούλτεψη υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά» και προσέθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δεν ήθελε να ακουστούν οι απόψεις του για τη ΔΕΗ, το μόνο που ήθελε ήταν να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στη χώρα».
«Δεν του βγήκε και όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την γενικότερη άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετάσχουν στη συζήτηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξ αρχής είχε προειδοποιήσει ότι οι προτάσεις τους για δημοψήφισμα δεν μπορούσαν να συμψηφιστούν.
«Από την αρχή τους προειδοποιήσαμε ότι για να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 120 βουλευτών, έπρεπε αναγκαστικά να συναριθμήσουν τις δικές τους υπογραφές με αυτές της Χρυσής Αυγής. Έκαναν ότι δεν το άκουγαν και τελικά, όταν διαπιστώθηκε αυτό που εμείς διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή, το έβαλαν στα πόδια και έφυγαν από την κοινοβουλευτική διαδικασία, την οποία οι ίδιοι ζητούσαν», είπε.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την άρνηση της για φορολογικές μειώσεις, η κυρία Βούλτεψη είπε ότι η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι της από το νερό.
«Από εκεί και πέρα συνεχώς διαπραγματευόμαστε με τους θεσμικούς μας εταίρους, ήδη έχουμε πετύχει πολλά», είπε και έφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και το ότι τα χρήματα από τη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα πάνε για την κάλυψη μέρους του χρέους αλλά στην ίδια την επιχείρηση προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις.
Ο Γιάννης Στουρνάρας συμμετείχε στην σύσκεψη του Σαμαρά με τον Βενιζέλο
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πήρε μέρος στην σύσκεψη.