Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η Μέρκελ διαψεύδει ότι αποχωρεί από την Καγκελαρία

F


Στο περιθώριο της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου η Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι αποχωρεί από την Καγκελαρία, ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την θητεία της.
Για το θέμα των Σκοπίων και την ένταξή της στην Ε.Ε., υπογράμμισε ότι αυτή η διαδικασία είναι μπλοκαρισμένη λόγω του θέματος του ονόματος.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι σε συζητήσεις για το θέμα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε και στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης ηγετών της περιοχής στο Ντουμπρόβνικ.
«Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να βλέπουμε ότι για τη “Μακεδονία” θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία να υπερβεί κάποτε τη διένεξη του ονόματος. Και, χωρίς συμβιβασμούς αυτό δεν θα είναι εφικτό» δήλωσε η Μέρκελ, η οποία σε κάθε απάντηση αναφερόταν στα Σκόπια με την ονομασία «Μακεδονία».
Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε να φανταστεί «μια δημιουργική λύση» για το ζήτημα της ονομασίας και εάν προτίθεται να εμπλακεί προσωπικά στο θέμα, η Καγκελάριος τόνισε ότι ο αριθμός των πιθανών συνδυασμών (ενν. για το όνομα) είναι περιορισμένος και επισήμανε ότι δεν θα ήθελε να τους «κάψει» αναφέροντάς τους δημοσίως.

ysterografa.gr