Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ

Την ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει από τους τουρίστες εν μέσω θέρους, την ώρα που η χωρίς συναίσθημα παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμη να εμπιστευτεί την ελληνική οικονομία με δις ευρώ, την ώρα που οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου όπως η Shell και η BP με τα ΕΛΠΕ σχεδιάζουν το χρυσοφόρο μέλλον της ενέργειας στη χώρα μας, πολιτικοί κάτω των περιστάσεων με πράξεις, δηλώσεις και συνεντεύξεις επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια της χώρας.

Πέντε χρόνια θυσίες του απλού λαού να πάνε χαμένες. Ο κ.Τσίπρας διάλεξε την πιο ακατάλληλη στιγμή για να προκαλέσει πολιτικό και κοινωνικό πραξικόπημα εις βάρος των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Δεν υπάρχει εξήγηση για μία τόσο άστοχη πολιτική επιλογή πλην της προσωπικής του επιβίωσης μετά το ατυχές για αυτόν αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Φυσικά το ένα λάθος φέρνει το άλλο και καλά θα κάνει να πάει για διακοπές πριν εξαντλήσει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο μέχρι το Σεπτέμβριο.
Το μεγάλο πολιτικό του λάθος έκανε ο κ.Αβραμόπουλος που μέχρι πρότινος διεκδικούσε τη διαδοχή του κ.Σαμαρά. Προφανώς με λάθος συμβούλους έκανε το «λαγό» εν μέσω θέρους. Ως γνωστό στο λαό όποιος τρέχει το καλοκαίρι εξαντλείται άσκοπα. Μαζί του παρέσυρε και την επικαιρότητα πέφτοντας στην παγίδα των κυνηγών της χώρας. Θα κάνει πολύ καλά να επανορθώσει και να στηρίξει τις επιλογές Σαμαρά μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2020. Η διπλωματική του εμπειρία θα τον βοηθήσει να διαβάσει καλύτερα τις τεκτονικές αλλαγές στη λεκάνη της Μεσογείου εις όφελος του ελληνικού λαού που τόσο απερίσκεπτα αμφισβήτησε.

Το Μαξίμου καθαρίζει με γρήγορους ρυθμούς και σύμβουλοι του λάθους θα κάνουν καλά να διαβάζουν τα μηνύματα των καιρών. Ομάδα που κερδίζει δεν αποχωρεί από τον αγώνα για να κερδίσει ο αντίπαλος στα χαρτιά. Δεν έχει δικαίωμα ο κ.Σαμαράς να αυτοκτονήσει πολιτικά. Δεν είναι η Κυβέρνηση της χώρας ένα reality. Υπάρχει ένας λαός που υποφέρει και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Σε ένα καλύτερο σήμερα.
Το χθες πέθανε όταν η Ρωσία και ο κ.Πούτιν έκανε το μοιραίο λάθος. Ο χειμώνας θα βρει μία άλλη Ευρώπη. Η άνοιξη του 2015 και η εκλογή του νέου Προέδρου μία Νέα Ελλάδα. Ο ευρωπαϊκός και ο ελληνικός τραπεζικός μηχανισμός είναι απόλυτα ελεγχόμενος πια από τις δυνάμεις της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σύντομα θα προσαρμοστούν στις ευρωπαϊκές απειλές που θα είναι και οι κύριες απειλές της χώρας και όχι στην προπαγάνδα των δυνάμεων του σκότους και τις μίζες της άμυνας.

Η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της οφείλουν να επισπεύσουν κάθε ενέργεια που θα διευκολύνει τη δημιουργία επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. Να διευκολύνει τις επενδύσεις και τα κεφάλαια της δύσης το ίδιο με τα ελληνικά μυαλά των νέων που ζητούν διέξοδο στη χώρα τους. Ασφάλεια και δικαιοσύνη για να δημιουργούν πλούτο και οικογένειες…
 
thedayaftergr.blogspot.gr