Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΟΙ 180 ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ 120 ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

Η διχόνοια ήταν το διαχρονικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Όπως και το χρέος.

180 αναζητά ο κ.Σαμαράς και 120 ο κ.Τσίπρας, για τη μεγάλη νίκη τους. Την εκλογή ή μη του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας που αν συνεχίσει να μονοπωλεί την επικαιρότητα με τον ίδιο ρυθμό θα λάβει μορφή τηλεπαιχνιδιού. Ένα πραγματικό reality show με όρους τηλεμάρκετινγκ. Ποιος θα κερδίσει τους παραπάνω οπαδούς στην αρένα της Βουλής.

Φυσικά τη ζωή του λαού οφείλει να την καθορίζει η Κυβέρνηση ενός τόπου και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να καθορίσουν την ατζέντα μέχρι το Μάρτιο του 2015. Τα προβλήματα του λαού είναι πολύ περισσότερα και ίσως σημαντικότερα από το να μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς καμία ουσιαστική εξουσία.

Ο κ.Τσίπρας,  ο μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών που απώλεσε 150.000 ψηφοφόρους σε μία εύκολη μάχη και αναζητάει δεκανίκια, για να δημιουργήσει έναν πόλο εξουσίας, σε ακραίους δεξιούς του παρελθόντος μπορεί να ελπίζει ότι καθημερινά θα ασχολούνται όλοι με αυτό το θέμα ώστε τίποτα να μην βελτιωθεί σε αυτή τη χώρα και κυρίως τίποτα να μην φτάσει στα χέρια του λαού. 

Ο κ.Σαμαράς όμως οφείλει να απαντήσει σε πιο καίρια ζητήματα της χώρας και των ψηφοφόρων. Πότε επιτέλους θα μειωθεί η ανεργία, πότε επιτέλους θα εισέρθουν τα κεφάλαια επενδύσεων και θέσεων εργασίας, πότε η έρευνα θα γίνει ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο, πότε η ιδιωτική οικονομία θα υποκαταστήσει το προλεταριάτο του Δημοσίου. Πότε θα σπάσουν τα καρτέλ του παρακράτους.

Για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που απειλεί τη πολιτική σταθερότητα της χώρας προς όφελος αυτών που δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει και εμποδίζουν κάθε προσπάθεια αλλαγής, ας επιλέξει ο ίδιος τον τόπο και το χρόνο της μάχης. Αυτός που έχει την πρωτοβουλία κερδίζει τον πόλεμο και όχι αυτός που σύρεται από άκαιρες δηλώσεις και δημοσιεύματα του αντιπάλου και των συνεργατών του. Ας μπει στο στρατόπεδο του αντιπάλου και ας διαλύσει τα τελευταία στηρίγματά του. Ας προτείνει για Πρόεδρο τον κ.Τσίπρα. Να δούμε αν ο ίδιος και οι σύντροφοί του καταψηφίσουν και τον εαυτό τους, αποκαλύπτοντας στο λαό την πραγματική τους εθνική αποστολή.

Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολύ σοβαρός για να ευτελίζεται καθημερινά με λόγια και έργα. Ο νέος Πρόεδρος οφείλει να ενώνει τους Έλληνες, να είναι σοφός, νεαρός στην ψυχή, εθνικός αγωνιστής και να αγκαλιάζει όλο το φάσμα των παρωχημένων κομματικών αντιλήψεων. Να απαντά στον εθνικοσοσιαλισμό που γεννιέται όπως πάντα από το έλλειμμα πολιτικής και να αναγκάσει εαυτόν που θα προταθεί από τον κ.Σαμαρά να αποδεχθεί την πρόταση εις το όνομα της πολιτικής του ιστορίας και την υπηρεσία του στην Πατρίδα. Τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ να τον ψηφίσουν…
 
thedayaftergr.blogspot.gr