Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Με το... κεφάλι ψηλά η Ισπανία 3 - 0 την Αστραλία

Με το... κεφάλι ψηλά η Ισπανία (vds)
Έστω και με αυτό τον τρόπο ο κύκλος έκλεισε νικηφόρα. Η απερχόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, επικράτησε με 3-0 της Αυστραλίας με τις δύο ομάδες να λένε «αντίο» στα γήπεδα της Βραζιλίας καθώς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Μία ομάδα που κατέκτησε τα πάντα τα προηγούμενα χρόνια και μάγεψε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, ουσιαστικά έκλεισε τον κύκλο της καθώς αρκετοί είναι οι παίκτες που θα αποχωρήσουν. Ένας εξ αυτών ο 33χρονος επιθετικός Νταβίντ Βίγια, που έκλεισε την καριέρα του με το Εθνόσημο σκοράροντας, ενώ όταν έγινε αλλαγή ξέσπασε σε λυγμούς στον πάγκο
Ο Βίγια θα συνεχίσει την καριέρα του στην New York City, σίγουρα δεν φανταζόταν ένα τέτοιο φινάλε με αποκλεισμό των προηγούμενων Παγκόσμιων Πρωταθλητών «φούριας ρόχας» από τη φάση των ομίλων, αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι και όταν έφτασε στον πάγκο ξέσπασε σε λυγμούς.
Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έχοντας τον έλεγχο, αλλά όσες φορές έφταναν κοντά στην εστία του Ράιαν είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Την άμυνα των «καγκουρό» ξεκλείδωσε τελικά στο 36' ο Αντρές Ινιέστα. Με μία κάθετη πάσα του βρήκε τον Χουανφράν και εκείνος με τη σειρά του γύρισε προς τη μικρή περιοχή όπου ο Νταβίντ Βίγια με τακουνάκι (!) άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ μετά από 22 χρόνια σε Μουντιάλ που μπαίνει με αυτόν τον τρόπο.
Ο Ινιέστα ήταν ο... δράστης και στο δεύτερο γκολ της ομάδας του. Αυτή τη φορά στο 69' βρήκε με νέα κάθετη πάσα τον Τόρες και εκείνος φέρνοντας τη μπάλα στο δεξί έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 έγραψε στο 82' ο Χουάν Μάτα όταν μετά από πάσα του Φάμπρεγας στόπαρε ωραία τη μπάλα και με ψύχραιμο πλασε την πέρασε κάτω από τα πόδια του Ράιαν για το 3-0.
 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντάβιντσον, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Τάγκαρτ (46' Χάλοραν), Όαρ (61' Τροΐζι), Μπόζανιτς (72' Μπρεσιάνο), Γιέντινακ, ΜακΚάι, ΜακΓκόουαν, Ουίλκινσον.
 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Ινιέστα, Βίγια (57' Μάτα), Τόρες, Αλόνσο (83' Σίλβα), Ράμος, Κόκε, Τζόρντι Άλμπα, Καθόρλα (68' Φάμπρεγας).