Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κολο... πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική, 3-0 από την Κολομβία!


Με ήττα ξεκίνησε και η 3η Μουντιαλική πρεμιέρα για την Ελλάδα, που δεν ήταν χειρότερη στο μεγαλύτερο διάστημα από την Κολομβία όμως δεν είχε το… κάτι παραπάνω και το βαρύ 3-0 έκανε… Γολγοθά την συνέχεια!
Το σύνολο του Σάντος είχε τις ευκαιρίες του, τόσο στο πρώτο ημίχρονο (45' Κονέ), όσο και στο δεύτερο (64' Γκέκας, οριζόντιο) να μπει στο ματς, αλλά η τύχη κι ο Οσπίνα του γύρισαν την πλάτη.  Την πρόδωσε ωστόσο η στιγμιαία αδράνεια στα δυο πρώτα (φθηνά) γκολ και πλέον καλείται να πάρει βαθμούς και στα δυο ματς με Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού.

Η Ελλάδα μπήκε νωθρά στο ματς και το πλήρωσε. Όλα ξεκίνησαν… στραβά, με τους Κολομβιανούς να προηγούνται μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Αρμέρο, εκμεταλλευόμενοι σύγχυση στην ελληνική άμυνα.  Οι Κολομβιανοί βγήκαν από αριστερά, έβγαλαν παράλληλη πάσα μέσα στην περιοχή, εκεί δεν υπήρχε ούτε χαφ, ούτε στόπερ κι ο Αρμέρο ανενόχλητος έπιασε ένα απλό σουτ με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Μανωλά και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Καρνέζη.
Η «γαλανόλευκη», παρά το σοκ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τη σέντρα, όμως το σουτ του Κονέ από κοντά πέρασε ελάχιστα άουτ!
Οι Κολομβιανοί έδωσαν στην συνέχεια χώρο στην Εθνική κι έψαχναν την κόντρα, όμως η Ελλάδα ήταν πολύ στατική και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά.
Η άμυνα με την επίθεση ήταν αποκομμένη, ο Κατσουράνης γύριζε στην άμυνα για να πάρει μπάλα, όμως δεν είχε παίκτη σε απόσταση κοντινότερη των 20 μέτρων για να αλλάξει μπάλα. Ο άξονας δεν λειτουργούσε και οι προσπάθειες γίνονταν από τα δυο άκρα με τα δυο πλάγια μπακ να ανεβαίνουν ψηλά.Οι Κολομβιανοί συνέχισαν να παίζουν παθητικά και η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την περιοχή του Οσπίνα.
Ο Μανωλάς έκοβε πίσω ό,τι φάση πήγαινε να βγει και η Εθνική συνέχισε να προσπαθεί. Λίγο έλειψε τελικά να έρθει η ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όμως ο Οσπίνα έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Κονέ από το ύψος της περιοχής και το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0 για τους Κολομβιανούς.
Η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κι έκλεισε τους Κολομβιανούς στην περιοχή τους. Ωστόσο, μια αδράνεια σε ένα στημένο (σ.σ.: κόρνερ) έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Κολομβιανών. Το κόρνερ εκτελέστηκε στο πρώτο δοκάρι, ο Αγκιλάρ πετάχτηκε μπροστά από τον Σαμαρά στο πρώτο δοκάρι, σήκωσε τη μπάλα κι ο Γκουτιέρεζ από κοντά έκανε το 2-0.
Η «γαλανόλευκη» πάλι όμως είχε την ευκαιρία της να μπει στο ματς, όμως ο Γκέκας με κεφαλιά από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα έπειτα από γύρισμα «πάρε-βάλε» του Τοροσίδη!
Ο Σάντος έπαιξε τα τελευταία του χαρτιά, ρίχνοντας στο ματς τους Μήτρογλου, Φετφατζίδη, Καραγκούνη, ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της Εθνικής και μοιραία ήρθε η πρώτη ήττα, με τη νίκη των Κολομβιανών να παίρνει διαστάσεις θριάμβου στο 90+3' με το γκολ του Ροντρίγκεζ...
Ετσι λοιπόν, η Εθνική καλείται να αλλάξει καταρχήν εικόνα και να κυνηγήσει βαθμούς κόντρα σε Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σαπάτα, Γιέπες, Σάντσεζ, Αρμέρο (74' Αρίας), Αγκιλάρ (69' Μεχία), Γκουτιέρεζ (76' Μαρτίνεζ), Ροντρίγκεζ, Κουαδράδο, Ιμπάργκο, Ζουνίγκα
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (57' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Μήτρογλου)
-