Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο Σαμαράς αναζητά πολιτικό και κοινωνικό στήριγμα στην ΕΛΙΑ

samaras-venizelos-vouli
Συνεχώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που δείχνουν τον πρωθυπουργό να ασχολείται, με το κεντρώο πρόσημο της νέας κυβέρνησης.

Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός, όπως σημειώνουν οι «διαρροές» θα έχει δυνατό άρωμα μεσαίου χώρου, με στελέχη κυρίως από τη ΕΛΙΑ, και ίσως και από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Σαμαράς, αναζητά την κοινωνική και πολιτική στήριξη μέσα από ανθρώπους και ιδεολογικούς χώρους που ναι μεν στήριξαν την κυβέρνηση αλλά και από την άλλη είχαν κάτι δημιουργικό να πουν. Δεν είπαν ευκόλως ναι σε όλα. «Φώναξαν» για τις τραγικές υστερήσεις που έφερναν νέους φόρους.

Τα ακραία φαινόμενα τύπου Μπαλτάκου έδειξαν το σκοτεινό πρόσωπο του Μαξίμου. Εκείνο των υπογείων συνεννοήσεων. Έδειξαν ακόμη το ιδεολογικό χάσμα των «Σαμαρικών» με τους «Καραμανλικούς» και τους «Μητσοτακικούς», όταν οι δύο τελευταίοι είναι υπέρμαχοι του κεντρώου χώρου.

Αυτό το γεγονός, μαζί με την ύφεση, τους φόρους, και τις λοιπές κυβερνητικές αστοχίες, σαφώς γιγάντωσε την αγανάκτηση υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Οι ακραίες συμπεριφορές και τακτικές εντός της ΝΔ, επιβάλλουν στον κ. Σαμαρά να αναζητήσει τη μέση οδό. Τη μέση οδό της κοινής λογικής.

Ο κ. Σαμαράς, στη νέα κυβέρνηση θα φέρει στελέχη της ΕΛΙΑΣ, όχι μόνο για να δείξει πως έλαβε αυτό το περιβόητο εκλογικό μήνυμα, αλλά και γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη για απεγκλωβισμό της κοινωνίας από φοροεισπρακτικές και μόνο πολιτικές.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για το www.news4all.gr