Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο Στουρνάρας επιλέγει... ηρωική έξοδο, πριν την "απόλυση"

Στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα, μπορεί κανείς να συναντήσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής δυσφορίας που οδήγησε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το τεχνοκρατικό παρελθόν του, και να γίνει πραγματικός πολιτικός.
Δεν ξενίζει λοιπόν ο… αστικός μύθος που κατέκλυσε σήμερα τα ΜΜΕ, με στοχευμένη διαρροή από την πλευρά του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος από την κριτική που του ασκούν στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής του στο dna της Κεντροδεξιάς.
Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές αυτές, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται αποφασισμένος να αποχωρήσει μόνος του από το υπουργείο Οικονομικών, θυμίζοντας ότι κλήθηκε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, και σήμερα μπορεί να το παραδώσει σε συνθήκες “ομαλότητας”.
Σημειώνεται ότι το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα ακούγεται έντονα για τη διαδοχή του Γιώργου Προβόπουλου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ στο παρελθόν φερόταν να ενδιαφέρεται και για το αξίωμα του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η… ηρωική έξοδος του Γιάννη Στουρνάρα έρχεται ενόψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, από τον οποίο εθεωρείτο εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσει.
Λίγο αργότερα, συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών θέλησαν να… μαζέψουν τις διαρροές και σημείωσαν πως ο κ. Στουρνάρας «συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του στο υπουργείο».

ysterografa.gr