Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για πολλούς ο κομμουνισμός της Ευρώπης στον 20ο αιώνα υπήρξε ο απόλυτος φασισμός. Για κάποιους η απελευθέρωση της ψυχής. 

Για κάποιους ο φασισμός στον 20ο αιώνα υπήρξε η τελειοποίηση του ανθρώπου. Για πολλούς  ο ευτελισμός του ανθρώπου.

Αν θα ενωθούν τα πολιτικά άκρα της Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής στη Περιφέρεια Αττικής. Το βράδυ φυσικά αυτή τη φορά και όχι την ημέρα που προσφέρεται μόνο για ψυχολογικές επιχειρήσεις επικοινωνίας του παρακράτους, χρησιμοποιώντας φίλια μέσα ενημέρωσης. Η κ.Δούρου χρειάζεται απελπισμένα τους ισάριθμους με τη Νέα Δημοκρατία  ψήφους της Χρυσής Αυγής για να διεκδικήσει με αξιώσεις την νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του κ.Τσίπρα. Μία απόλυτη σύγκρουση κέντρου και άκρων λοιπόν για τον έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής, του κράτους των Αθηνών,  και των χρυσοφόρων και ταυτόχρονα μισητών για κάποιους ευρωπαϊκών κονδυλίων που όλοι, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, επιθυμούν να χειριστούν με ζέση.

Για τις Ευρωεκλογές ο εχθρός της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινός και το χτύπημα τους θέλουν να είναι διπλό και τελειωτικό. Ο κ.Σαμαράς και ο κ.Βενιζέλος εκπροσωπούν την προοδευτική σταθερότητα και οι κ.κ. Κασιδιάρης και Τσίπρας την απόλυτη ανατροπή της σωτηρίας. Ποιος θα κερδίσει θα αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Ο λαός με τις καταθέσεις των δις ευρώ της Ελβετίας, τα σκάφη της Ολλανδίας και τα πλούσια πόθεν έσχες και ο λαός των συσσιτίων και της εξαθλίωσης. Στην μέση βέβαια ο λαός των στερήσεων, της υπομονής και της ελπίδας. 

Αναμφισβήτητα η ταυτόχρονη έκρηξη τουριστών, κεφαλαίων και οικονομικών μεγεθών για τους επόμενους μήνες με τον ανένδοτο αγώνα για πολιτική αστάθεια με την ένωση των άκρων και άλλων προθύμων είναι πολιτικά και εθνικά περίεργη. Πώς είναι δυνατό να συμπλέουν ναζιστές και τροτσκιστές για το καλό της Πατρίδας και μία πολιτική αστάθεια που θα διώξει τουρίστες, κεφάλαια και επιδόσεις. Τελικά ο αγώνας των άκρων είναι μάλλον κοινός, τουλάχιστον αυτών που φαίνονται στο προσκήνιο. Όλοι μαζί για το καλό της Πατρίδας και καλύτερα για το ποιος θα κάτσει πρώτος στην καρέκλα της εξουσίας.

Ας δούμε, λοιπόν, τι θα επιλέξει η Ελλάδα και τι μήνυμα θα στείλει στην Ευρώπη και το παγκόσμιο χωριό. Ανατροπή απ' έξω ή από μέσα. Το σίγουρο πάντως το νιώσαμε το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής το οποίο λέει και ο σοφός λαός. Τον πεινασμένο να φοβάσαι…
 
thedayaftergr.blogspot.gr