Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο Μπαλτάκος δεν καταλαβαίνει τι ζημιά προκάλεσε. Θέλει να κάνει κόμμα!

Takis-Batakos
Αρκεί να διαβάσει κανείς… οριζόντια τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο παραιτηθείς πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, για να καταλάβει ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της ζημιάς που έκανε στην προσπάθεια της κυβέρνησης.
Ο Τάκης Μπαλτάκος δείχνει να μην έχει συναίσθηση του εύρους του “ατυχήματος” που προκάλεσε, με την επιλογή του να συνομιλεί παρασκηνιακά με τη Χρυσή Αυγή. Δηλώνει μάλιστα ότι το ίδιο έκανε και με άλλα κόμματα… στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, όπως τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το πραγματικό πρόβλημα ωστόσο εστιάζεται στο “αφήγημά” του για την Κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, και τον κίνδυνο που σύμφωνα με τον ίδιο διατρέχει, να χάσει τη δεξιά πτέρυγά της. Υπονοώντας ότι οι κινήσεις και οι επαφές του αποσκοπούσαν στο να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η ρητορική Μπαλτάκου δείχνει τη λάθος ανάγνωση της πολιτικής πραγματικότητας, από έναν άνθρωπο που προφανώς ξεχνάει ότι για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Νέα Δημοκρατία, ως κυρίαρχη παράταξη του χώρου της Κεντροδεξιάς, είχε καταφέρει να διατηρεί ενσωματωμένη μια δεξιά πτέρυγα, χωρίς να χρειάζεται να φλερτάρει με τα άκρα.
Πολύ περισσότερο, αναγκάζοντας τη δεξιά αυτή πτέρυγα να ευνουχιστεί στην κεντρική πολιτική στρατηγική της, αντί να επιδιώκει να… ευνουχιστεί η ίδια από τα άκρα και τις ακρότητες.
Το δεύτερο χτύπημα του Τάκη Μπαλτάκου, έρχεται με συνέντευξή του στην κυριακάτικη “Real News”.
Εκεί αποκαλύπτει ότι δέχεται πιέσεις να προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος, και σχολιάζει ότι θα πάρει τη σχετική απόφαση μετά τις ευρωεκλογές.

υστερογραφα