Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Στον αέρα το ευρωψηφοδέλτιο μετά από διαφωνίες

Alexis-Tsipras

Ξαφνική εμπλοκή παρουσιάστηκε στην κατάρτιση και ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από έντονες διαφωνίες από την Αριστερή Πλατφόρμα στους μη κομματικούς υποψηφίους.
Αποτέλεσμα των διαφωνιών είναι το ότι, όπως όλα δείχνουν δεν θα ανακοινωθεί σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου αλλά το μισό!
Δηλαδή σήμερα θα ανακοινωθούν οι ''εύκολες'' υποψηφιότητες, αυτών που προέρχονται από το κόμμα, και οι υπόλοιπες πιθανότατα την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η ρίζα του προβλήματος είναι πως η Αριστερή Πλατφόρμα αντιδρά στην υποψηφιότητα των
- Κρίτωνα Αρσένη, λόγω της σχέσης του με τον Γιώργο Παπανδρέου που τον είχε οδηγήσει στην ευρωβουλή με το ΠΑΣΟΚ, ασχέτως εαν πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί
- Ακαδημαϊκών εκτός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γνωστών οικονομολόγων όπως ο Γ. Βαρουφάκης και ο Κώστας Λαπαβίτσας
Για αυτό όλα δείχνουν πως οι μισές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν αργά σήμερα το απόγευμα.
Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως ο Α. Τσίπρας έστειλε αυστηρά μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή.
Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να ζητήσει πλήρη εναρμόνιση με την ηγεσία, να μην δημιουργούνται παραφωνίες και εντάσεις που θρυμματίζουν τη συνοχή του κόμματος ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.