Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ UEFA ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «CLASICO» ΚΑΙ Η... ΖΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ! (ΡΗΟΤΟ)

Πρώτο θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA είναι το ελληνικό «κλάσικο» μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά ντέρμπι.
Γεμάτο σπουδαία ματς είναι το πρόγραμμα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτι που... ανάγκασε την UEFA να δημιουργήσει ένα αφιέρωμα στην πορεία των σημερινών και αυριανών αντιπάλων.
Από αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει το παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να επιλέγει τους πανηγυρισμούς των ερυθρόλευκων στη νίκη (2-0) επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Εκτός από το ελληνικό παιχνίδι, υπάρχουν σημαντικοί αγώνες στη Γερμανία (Μπάγερν-Σάλκε), την Ολλανδία (Φέγενορντ-Άγιαξ), την Ισπανία (Ατλέτικο-Ρεάλ), την Ιταλία (Μίλαν-Γιουβέντους) και τη Γαλλία (Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ).
Το κομμάτι που αφορά το ελληνικό «κλάσικο» αναφέρει:
Ο ανταγωνισμός τους έχει στιγματίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται σε διαφορετικές τροχιές.
Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει σίγουρα το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αφού έχει χάσει μόλις τέσσερις βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα όλη τη σεζόν και είναι 20 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ – και την Τρίτη κέρδισε με 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί με ζήλια, όντας 27 βαθμούς πίσω από την κορυφή, με τον αρχηγό του, τον Ζέκα, να τονίζει ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί κίνητρο από μόνο του.
«Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ κατάσταση τώρα, μετά τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ, μέσα στην έδρα του Εμείς, όμως, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που τους κέρδισε αυτή τη σεζόν», δήλωσε ο Πορτογάλος μέσος.