Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο Χρυσοχοϊδης ετοιμάζεται να αμφισβητήσει τον Βενιζέλο


Mihalis-Chrisochoidis
Η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εύκολη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και την πραγματικότητα αυτή ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης είναι ο πρώτος που την αντιλαμβάνεται και την αναγνωρίζει.
Σε ένα ενδεχομένως εξαιρετικά αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα στην κάπη των ευρωεκλογών, με το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να μην καταφέρνει να εκλέξει ευρωβουλευτή, θεωρείται περίπου βέβαιο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ευθεία αμφισβήτηση του ηγετικού imperium του.
Ποιός όμως έχει τις δυνατότητες και τη… βούληση να τον ανατρέψει; Η πολιτική λογική λέει ότι οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν από το παπανδρεϊκό στρατόπεδο, με την ομάδα των “εκσυγχρονιστών” του Κώστα Σημίτη να διεκδικεί από την πλευρά της ρόλο στις εξελίξεις.
Μέχρι τότε πάντως, ήδη στο παρασκήνιο διαπιστώνονται κινήσεις και ζυμώσεις, που φέρνουν στο επίκεντρο τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ο Υπουργός Μεταφορών, με κεντρώο και μετριοπαθές προφίλ, και με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι μια αυτονόητη επιλογή για όσους κοιτάζουν ήδη στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος έχει φροντίσει να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από την πολιτική και τη στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ και στο παρελθόν αποτόλμησε να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα τον ευνοήσουν οι συγκυρίες που θα διαμορφωθούν μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου.
Και φυσικά, αν θα υπάρξουν και άλλοι… ενδιαφερόμενοι.

ysterografa.gr