Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η Μυθική Πελοπόννησος στην καρδιά της Βιέννης



Εμφάνιση φωτογραφία(3).JPG 
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο National Geographic, το τουριστικό προϊόν και η γαστρονομία της Πελοποννήσου προβλήθηκαν στο κέντρο της Βιέννης και το ιστορικότερο κατάστημα υψηλής γαστρονομίας Meinl Am Graben, το οποίο λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια και η ετικέτα του οποίου Julius Meinl υφίσταται εδώ και 150 χρόνια,  την εβδομάδα 24/2 – 1/3/2014.


Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης του προορισμού της Πελοποννήσου, μέσω της Πελοπόννησος ΟΤΑ ΑΕ, σε μητροπόλεις της Ευρώπης, με τις οποίες συνδέεται με απευθείας πτήσεις το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε ήδη με επιτυχία στο Λονδίνο και το κατάστημα του National Geographic και θα ακολουθήσουν οι πόλεις του Μονάχου, του Ντίσελντορφ και της Στοκχόλμης. 

Το Meinl am Graben στη Βιέννη ντύθηκε Πελοποννησιακά με banner, floorsteps, δυο tasting areas και μια μικρή έκθεση της Πελοποννήσου με πληροφορίες για τη Μεσσηνία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία.
 Εμφάνιση φωτογραφία(2).JPG
Η γνωστοποίηση της εβδομαδιαίας αυτής δράσης προβολής έγινε με αποστολή newsletter του Julius Meinl σε 4.000 επαφές επιλεγμένων πελατών τους, δημοσίευση στην ιστοσελίδα του και στα κοινωνικά του δίκτυα. Η κεντρική βιτρίνα και τα τέσσερα ασανσέρ του καταστήματος διακοσμήθηκαν με φωτογραφίες και φυτά της Πελοποννήσου και εντυπωσίασαν τόσο θετικά που ο διευθυντής του Meinl am Graben, κ. Udo Kaubek, επέμεινε να παραμείνουν μια επιπλέον εβδομάδα.

Συγχρόνως ενημερώθηκαν τα ΜΜΕ της Αυστρίας, οι αεροπορικές εταιρίες Austrian my Holiday και flyniki που έχουν απευθείας πτήσεις για Καλαμάτα και όλοι οι τουριστικοί ιθύνοντες της Αυστρίας.

Η εταιρία flyniki που έχει ήδη επιμηκύνει τις πτήσεις της μέχρι και το Νοέμβριο του 2013, ξεκίνησε, την εβδομάδα παρουσίας της Πελοποννήσου στη Βιέννη, τις πτήσεις της Βιέννη – Καλαμάτα, νωρίτερα από ποτέ. Με την ευκαιρία αυτή δημοσίευσε στη σελίδα του facebook με 56.000 φίλους τόσο την έναρξη των πτήσεων όσο και την εβδομάδα της Πελοποννήσου στην Αυστρία.

Καθημερινά το κατάστημα υποδέχεται μεταξύ χιλίων και τεσσάρων χιλιάδων πελατών , οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις πελοποννησιακές γεύσεις και ελληνικά βότανα,  αλλά και να απολαύσουν τις ομορφιές της Πελοποννήσου μέσω γιγαντοοθόνης που προβάλλει βίντεο της Περιφέρειας.

Η ενέργεια αυτή είχε θετική απήχηση στα αυστριακά ΜΜΕ που προέβαλλαν τόσο την εβδομάδα όσο και την Πελοπόννησο, ενώ τουριστικοί πράκτορες και αεροπορικές ενθάρρυναν τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνα Νικολάκου να συνεχιστούν τέτοιου είδους προωθητικές ενέργειες.

Σε συναντήσεις της η κα Νικολάκου με την υπεύθυνη για Ελλάδα του ομίλου TUI Αυστρίας, κ. Ruth Schmid, και τον CEO της αεροπορικής εταιρίας flyniki, κ. Christian Lesjak, συζήτησε για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και έλαβε ενθαρρυντικά μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού από την Αυστρία.

"Η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Αυστριακούς και το 2014 θα είναι και πάλι η χρονιά της Ελλάδας. Η  Πελοπόννησος προτιμάται εδώ και χρόνια λόγω της πολιτιστικής της κληρονομιάς, του φυσικού της κάλλους, των πανέμορφων παραλιών και την εύγεστη κουζίνα της", επισήμανε η κα Schmid της TUI, ενώ ο κ. Lesjak της flyniki, δήλωσε την εμπιστοσύνη του στον προορισμό και τις τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει, έχοντας ήδη επιμηκύνει την περίοδο πτήσεων Βιέννη - Καλαμάτα από Φεβρουάριο έως και Νοέμβριο του 2014.

Τη δράση της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαιρέτισε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία κ. Θεμιστοκλής Δημίδης, ο οποίος συνεχάρη την Περιφέρεια για τη δράση της.

Τέλος στην προσπάθεια για ενδυνάμωση και ενίσχυση των επαγγελματικών συνεργασιών ξένων tour operator με την Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Μπρατισλάβα με την κα Elena Gustafikova, εκπρόσωπο του μεγαλύτερου tour operator της Σλοβακίας Satur Travel, ενόψει της πρώτης πτήσης charter από Σλοβακία στις αρχές Ιουνίου με προορισμό την Καλαμάτα.