Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο Σγουρός δίνει τα ρέστα του...

Giannis-Sgouros-George-Papandreou-Giorgos-Kaminis
Από την εποχή που ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ο Γιάννης Σγουρός είχε αποδείξει ότι διαθέτει το… μικρόβιο του τακτικιστή, με στρατηγικές κινήσεις που του επιτρέπουν να παραμερίζει τις αδυναμίες του και να υπερβαίνει τυχόν εμπόδια, ώστε να εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για τον ίδιο, στη δεδομένη κάθε φορά συγκυρία.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα, με τον Περιφερειάρχη Αττικής να δίνει τα… ρέστα του ενόψει της αναμέτρησης του Μαϊου, εκεί όπου θα βρει απέναντί του τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Ρένα Δούρου.
Ο Γιάννης Σγουρός ο οποίος ανδρώθηκε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, και διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών άτυπος “στρατηγός” του Κινήματος στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τη νίκη της Φώφης Γεννηματά, του ιδίου και του Γιάννη Μίχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 στην Αττική, γνωρίζει να ελίσσεται και να επιβιώνει.
Αυτό άλλωστε φάνηκε και στις εκλογές του 2010, όταν κατάφερε και εξασφάλισε τη στήριξη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, και κέρδισε οριακά τον Βασίλη Κικίλια που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμέτωπισε από “πράσινα” στελέχη.
Το προηγούμενο διάστημα, ο Γιάννης Σγουρός φλέρταρε με την προπτική να είναι ο κοινός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, είτε στον Δήμο Αθηναίων είτε στην Περιφέρεια Αττικής. Τελικά, και μετά την υποψηφιότητα Κουμουτσάκου, δείχνει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, αλλά να διεκδικήσει την είσοδό του στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης του Μαϊου.
Και εκεί, να διεκδικήσει να συσπειρώσει τις κυβερνητικές δυνάμεις απέναντι στη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι αν στον δεύτερο γύρο βρει απέναντί του τον Γιώργο Κουμουτσάκο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικρατήσει, καθώς θα έχει… ξεμείνει από εφεδρείες.

ysterografa.gr