Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

100+ Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις Πελοποννήσου

Εμφάνιση ENPE OMILIA SYNEDRIO 2013.jpg 
 Tου  Λάμπρου Μπούκλη

Με ενδιαφέρον και ικανοποίηση, σε εκπομπή του αθηναϊκού ραδιοφ. σταθμού "ΣΚΑΪ 100.3" (Παρασκευή, 28.02.14) ακούσαμε τον κο Οδ.Βουδούρη (υποψήφιο περιφ.Πελοποννήσου με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ), να ενστερνίζεται το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην Πελοπόννησο και να αναπαράγει αυτούσια, τα στοιχεία ρυθμού αύξησης της ανεργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τα τελευταία 3 χρόνια, όπως αυτά πρώτοι τα υπολογίσαμε ποσοστιαία, βασιζόμενοι σε στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και τα αναδείξαμε πολιτικά στο σχετικό Δελτίο Τύπου μας, λίγες ημέρες πριν (20.02.14).

Κρίνουμε εξαιρετικά κρίσιμο για τον τόπο, όλες οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Πελοποννήσου (α' και β΄ βαθμού) να συντάξουν και να προτείνουν συγκεκριμένες προγραμματικές δράσεις βιώσιμης τοπικής / περιφερειακής ανάπτυξης, που να επιδρούν δημιουργικά με άμεσο ή/και έμμεσο τρόπο στην τοπική οικονομία επ' ωφελεία των πολιτών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. 

Ο εντοπισμός του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα, το σημαντικότερο όμως είναι οι προτάσεις και η τελική επίλυσή του.
Αυτό μπορούν να το επιτύχουν, με συγκεκριμένες προτάσεις,  στο ισότιμο ποσοστό ευθύνης που τους αναλογεί, όλες οι άνω των εκατό (100+) αυτοδιοικητικές παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πελοπόννησο.

Κάθε πρόταση παράταξης ή / και ενεργών πολιτών πρέπει να καταγραφεί ισότιμα.

Η υλοποίηση της πρότασης μας για δημιουργία έντυπης ή/και διαδικτυακής πλατφόρμας από τα τοπικά ΜΜΕ, όπου θα καταχωρηθούν - αντιπαρατεθούν, αφενός οι πολιτικές θέσεις και οι εξειδικευμένες προτάσεις, για την τοπική/περιφερειακή ανεργία-ανάπτυξη, όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων (α' και β΄ βαθμού)  σε επιμέρους επίπεδο και των 26 Δήμων και συνολικά σε επίπεδο Περιφέρειας και αφετέρου οι απόψεις-προτάσεις- ερωτήσεις των πολιτών,  θα αποτελέσει ένα βήμα προαγωγής του πολιτικού πολιτισμού μας και θα συμβάλει αποφασιστικά στον εντοπισμό τοπικών/περιφερειακών προβλημάτων και στην ανάδειξη νέων εφαρμόσιμων προτάσεων και εν τέλει λύσεων προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Το πρόβλημα της ανεργίας και της οξυμένης οικονομικής κρίσης διαχέεται σε όλη την Περιφέρεια. 
Η γεωγραφική γειτνίαση σε ορισμένες περιπτώσεις κάνει τα ιδιάζοντα τοπικά ζητήματα κοινά για Δημότες γειτονικών Δήμων.
Αντίστροφα, κοινά προβλήματα Δημοτών της μίας Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) ανιχνεύονται και σε άλλες ΠΕ. 

Επιπρόσθεστα  οι δημόσιες καταγραφές προβλημάτων και προτεινόμενων λύσεων θα δημιουργήσουν τους δείκτες αξιολόγησης για μία ακριβοδίκαια και αναπτυξιακά βέλτιστη κατανομή των διαθέσιμων πόρων.

Αυτό το δημοκρατικό ζυμωτήρι των νέων ή επικαιροποιημένων προτάσεων των 100+ αυτοδιοικητικών παρατάξεων αποτελεί την ελπίδα για την Περιφέρεια μας και τους συμπολίτες μας.

Και πρέπει όλοι: πολίτες, αυτοδιοικητικοί, ΜΜΕ, δόκιμα να συνεργαστούμε και να συμβάλουμε στην ανάδειξη και προστασία του.

Η κοινωνία δεν επιζητά "Μεσσίες" αλλά συνεργασίες, προς όφελος των πολιτών. 
 
   
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Εκλεγμένο Μέλος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά