Ο Αστέρας Δερβενίου αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, μετά την ήττα που γνώρισε στο Χιλιομόδι από τον τοπικό Ατρόμητο με σκορ 2 – 0. Ο Αστέρας δέχτηκε το πρώτο τέρμα στο 24’ σε φάση που ξεκίνησε από καθαρό χέρι παίκτη του Ατρόμητου και το δεύτερο στο 94’ μετά από ένα δικό του πλάγιο άουτ και με όλους τους παίκτες του να έχουν ανέβει στην επίθεση.
Όμως ο Ατρόμητος ήταν γενικά καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και προς το τέλος, όταν ο Αστέρας πίεζε για την ισοφάριση, έχασε τρομακτικές ευκαιρίες να “καθαρίσει” τον αγώνα πολύ νωρίτερα. Στις απώλειες του Αστέρα καταγράφεται και η αποβολή του Γιαννόπουλου, που σαν τελευταίος παίκτης αναγκάστηκε να σταματήσει με φάουλ τον εφορμώντα Χρ. Γεώργαρη.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με προσεκτικό παιχνίδι, λόγω και της ολισθηρότητας του γηπέδου από τη συνεχή βροχή, στημένος με πέντε παίκτες στο χώρο του κέντρου και τον Καραγιαννίδη μόνο του μπροστά. Ο Ατρόμητος εγκλωβίστηκε στο χώρο του κέντρου και πέρασαν 20 λεπτά για να δημιουργηθεί αξιόλογη ευκαιρία. Ο Φραντζής στο 21’ απέκρουσε με το πόδι ένα σουτ του Π.Μ. Μπαλάφα από τη γωνία της μικρής περιοχής μετά από αναταραχή στην άμυνα του Αστέρα. Στο 24’ η άμυνα του Αστέρα δεν μπόρεσε σε τρεις διαδοχικές προσπάθειες να απομακρύνει την μπάλα, δίνοντάς της συνεχώς ύψος και στο τελευταίο κατέβασμά της έγινε χέρι από τον Μιχάλη, που τελικά την έστρωσε στον Χρ. Γεώργαρη και αυτός μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Φραντζή. Οι έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα προς το διαιτητή κ. Τσαγκαράκη δεν έπιασαν τόπο.
Στο 32’ ο Καραγιαννίδης, μετά από κόρνερ, έπιασε καλό σουτ μέσα από την περιοχή προς την εστία του Ατρόμητου, αλλά στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη ο Γιαννόπουλος, που τη βρήκε με το γόνατο και της άλλαξε πορεία, για να καταλήξει τελικά στο οριζόντιο δοκάρι της άλλης πλευράς της εστίας του εκτιναχθέντος, προς την αρχική πορεία της, τερματοφύλακα Σκούπα. Μια άτυχη στιγμή για τον Αστέρα, που θα άλλαζε τη ροή του αγώνα.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας αναγκάστηκε να παίξει πιο μπροστά και διατήρησε για αρκετό διάστημα τον έλεγχο του αγώνα. Όμως οι όποιες προσπάθειες των παικτών του δεν ολοκληρώνονταν. Γενικά η άμυνα του Ατρόμητου δεν πιέστηκε τόσο πολύ και μάλλον εύκολα διατήρησε το μηδέν στο παθητικό της. Με ανοικτή την άμυνα του Αστέρα σε πολλές φάσεις, οι επιθετικοί του Ατρόμητου βρέθηκαν σε εξαιρετικές θέσεις για επίτευξη τέρματος. Ο Φραντζής έσωσε τουλάχιστον τρία τέρματα για τον Αστέρα σε τετ-α-τετ και σε σουτ από καλές θέσεις μέσα από την περιοχή των επιθετικών του Ατρόμητου. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση του Φραντζή, που χάλασε στο τέλος με την ασυνεννοησία του με τον Πολύζο στην τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο Ατρόμητος πέτυχε το 2 – 0. Προηγούμενα, στο 62’ ο διαιτητής, όπως προαναφέρθηκε, απέβαλε δίκαια τον Γιαννόπουλο και στο 64’ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παπαϊωάννου του Ατρόμητου.
Στο 94’ σε πλάγιο άουτ κοντά στο κόρνερ, ο Πολύζος έδωσε τη μπάλα στον Φραντζή για να την επαναφέρει προς το κέντρο του γηπέδου, όπου περίμεναν οι υπόλοιποι παίκτες για να ξεκινήσουν την τελευταία επίθεση. Ο Φραντζής μαρκαριζόμενος από τον Χρ. Γεώργαρη, έπεσε και έχασε την μπάλα. Ο Χρ. Γεώργαρης γύρισε τη μπάλα προς το χώρο του πέναλτι, όπου βρίσκονταν μόνοι τους δύο συμπαίκτες του. Ο Οικονόμου, που προηγούμενα είχε σπαταλήσει δύο κραυγαλέες ευκαιρίες, την έστειλε εύκολα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.
Ο διαιτητής κ. Τσαγκαράκης είχε μια μέτρια διαιτησία. Με λαθάκια ο βοηθός κ. Σεφέρης, ενώ ο κ. N. Τριανατάφυλλος ήταν καλός.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Σκούπας, Τσουμάνης Θ., Μπίκος, Μπαλάφας Π.Β., Καμπάς, Λέκκας, Κακογιάννης, Παπαϊωάννου, Γεώργαρης Χ., Γεώργαρης Θ., Μιχάλης
Έπαιξαν και οι: Μπαλάφας Π.Μ., Τσουμάνης Δ., Οικονόμου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Κουτρούλης (77’ Πεθαίνος), Λιθοξόου (59’ Μερκούρης), Πολύζος, Γιαννόπουλος, Μετεβελής, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Μακρυγιάννης, Μπεκιάι, Καραγιαννίδης (66’ Πρίφτης).
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr