Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Football League: Στην Κρήτη α το ενδιαφέρον

cfoot2
Ο πρωτοπόρος του Νοτίου Ομίλου, Ολυμπιακός Βόλου,στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής δοκιμάζεται στην έδρα της Επισκοπής Ο αγώνας της Επισκοπής με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά κι αυτός της Καλλιθέας με τον Αστέρα Μαγούλας, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα στον Νότιο Όμιλο

Ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου η προετοιμασία της Επισκοπής  για την αναμέτρηση της  κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.Ο Κώστας  Ανυφαντάκης συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές, εκτός τους Τριχάκη, Ντιαλό, Ντάρκο και Ντακούντο οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυατισμών.
Η 18αδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν από την σέντρα του αυριανού αγώνα.

Με 19 παίκτες στο Ρέθυμνο η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Μανουέλ Ρόκα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γιανίκ Γενγκά (τελεί υπό σιωπηρή τιμωρία καθώς υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα) και Εγκούτου Ολίσε. Ο Νιγηριανός μέσος αποθεραπεύτηκε, ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός έκρινε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί σ' ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι.
Οι 19 παίκτες που μετέχουν στην αποστολή είναι οι εξής: Γκίτκος, Γεωργίου, Καρράς, Κόμνος, Γιαλούσης, Αρβανίτης, Μελίσσης, Κωστούλας, Ρόκας, Καπετάνος, Πινδώνης, Μπρέσκα, Ακόστα, Δεινόπαπας, Γκέσιος, Κατσίκης, Γκούρμα, Κατσιαρός, Πόνσε.

Μια σημαντική επιστροφή και μια εξίσου σημαντική απουσία για τον Κρίστο Βαζέχα, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Αστέρα Μαγούλας.
Ο Ελληνοπολωνός τεχνικός υπολογίζει εκ νέου στον Παναγιώτη Ατματσίδη, ο οποίος απουσίαζε για μεγάλο διάστημα λόγω θλάσης στη γάμπα, ενώ στον αντίποδα δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μάρσιο Πίκολο (φώτο).
Να θυμίσουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη απουσία φέτος για τον βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος στις πρώτες 10 αγωνιστικές δεν έχει χάσει ούτε ένα λεπτό!
Οι «γαλάζιοι» το πρωί του Σαββάτου έκαναν το καθιερωμένο χαλάρωμα, ενώ παρακολούθησαν και βίντεο από παιχνίδια του αντιπάλου.
Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Κατσούλης, Λυμπερόπουλος, Χριστοφιλέας, Ποζίδης, Παγώνης, Καλαμιώτης, Ρουσάκης, Τόρες, Σταύρου, Δημητρίου, Φαγιέ, Κατσικογιάννης, Λεμά, Γκαλάν, Καραλής, Θεολόγου, Φαμπρίς, Χαϊκάλης, Ατματσίδης, Τραγουλιάς.
Εκτός έμειναν και οι τραυματίες Μουσταφίδης και Πούλγκα
Δεύτερη αποχώρηση βρίσκεται στα... σκαριά στο «στρατόπεδο» του Αστέρα Μαγούλας.
Μετά τον Σάκη Γκόγκα και ο Βραζιλιάνος Ζούνιορ Αλμίρ Πινέιρο δεν έδωσε το παρών στο χαλάρωμα του Σαββάτου και οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι έχει ζητήσει να λυθεί το συμβόλαιο του, αφού επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Στο αγωνιστικό σκέλος, οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους ενόψει της α αναμέτρησης με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», με τον Αντώνη Πριόνα να μην αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών.
Ο τεχνικός της ομάδας του Θριάσιου Πεδίου κάλεσε όλους τους παίκτες στο γήπεδο και θα ανακοινώσει την 18άδα λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης.
Με μεσημεριανή προπόνηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία του χθες ο ΑΟ Χανιά, ενόψει της  αναμέτρησης με την Γλυφάδα, στα Περιβόλια.
Τα τελευταία δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά στα προβλήματα της ομάδας των Νοτίων Προαστίων έχουν προκαλέσει αρκετές συζητήσεις μεταξύ των παικτών του Κρητικού συλλόγου, με τον Μουράτ Σεροπιάν να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του να μην αχολούνται και να μην εφησυχάζουν με τα προβλήματα του αντιπάλου.
«Δεν θέλω να ασχολείστε με αυτά. Σε τέτοια παιχνίδια γίνονται οι ζημιές, αν δεν προσέξουμε. Πρέπει να κλείσετε τα αυτιά σας και να μείνετε συγκεντρωμένοι. Ο αντίπαλος θα παίξει ελεύθερα και χωρίς άγχος, αφού δεν έχει τίποτα να χάσει», ήταν τα λόγια του νεαρού τεχνικού.
Ο κόουτς των Χανίων αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι:  Θεοδωρόπουλος, Χατζηισαΐας, Μπουντόπουλος, Πότσι, Γωνιωτάκης, Παπατζίκος, Ζντράβκοβιτς, Βασιλόγιαννης, Μανωλάς, Λουκίνας, Τσάτσος, Παγώνης, Μοντρούκιο, Κοσταντίνοφ, Τσατσαρής, Μποτωνάκης, Πάγκαλος, Ταταράκης, Καμπλιώνης, Βαλλιάνος.
Με χαλάρωμα και βιντεοθεραπεία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Φωκικού, ενόψει Βύζαντα.
Οι «κυανόλευκοι έχουν ως στόχο το 3Χ3 (Βύζα εντός, Γλυφάδα εκτός και Μαγούλα εντός) μέχρι το τέλος του 2013, ευλεπιστώντας ότι με τους 9 βαθμούς θα βρεθούν μέσα στην 4άδα.
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Γιώργος Κούτσης δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Άλα και Θέο, αντίθετα με τον Ράντι που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον γλουτό και αναμένεται να επανέλθει στο αρχικό σχήμα.
Η προετοιμασία της ομάδας της Άμφισσας ολοκληρωθηκε με χαλάρωμα το Σάββατο ενώ προβλήθηκε και βίντεο από τα παιχνίδια της ομάδας των Μεγάρων.
Η 18άδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
Χωρίς πέντε παίκτες θα παραταχθεί στην Άμφισσα, κόντρα στον Φωκικό ο Βύζας. Οι απουσίες των Παπαευθυμίου, Σταμόγιαννου, Γκαϊδατζή και Σταμέλου ήταν αναμενόμενες, καθώς οι δύο πρώτοι είναι τιμωρημένοι και οι άλλοι δύο τραυματίες.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο αποκλεισμός από την αποστολή του Ιερόθεου Μαζιώτη, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός του, έρχεται μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Τοπαλίδη,  ο οποίος μετά το ματς με τα Χανιά ανέφερε ότι για να μείνει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου των Μεγάρων, πρέπει να αποχωρήσουν από το ρόστερ κάποιοι ποδοσφαριστές.
Ο 51χρονος προπονητής συμπεριέλαβε στην 18άδα τους: Λούκιτς, Γιάντριτς, Μούζο, Μαζιώτης Α., Αρναρέλη, Μαρίνη, Μανδύλη, Ταμπάκη, Νικολέτο, Μπέλερη, Παπαδημητρίου, Μεντί, Ζάρκο, Κοντούλη, Δελάρδα, Τσακιράκη, Αμπντουραχμάνι, Λέκκα.
Ευχάριστα ήταν τα νέα για τους ανθρώπους της Παναχαϊκής στην προπόνηση του Σαββάτου, καθώς είδαν με ικανοποίηση να μπαίνει σε κανονικό πρόγραμμα και ο Χοτζάλι, που τις προηγούμενες ημέρες, έκανε ατομικό, λόγω τραυματισμού.
Ο νεαρός που την περασμένη αγωνιστική έπαιξε ως βασικός, δήλωσε «ετοιμοπόλεμος» και είναι στην 19μελή αποστολή των «κοκκινόμαυρων» για το ματς  με τον Αχαρναϊκό εντός έδρας την Κυριακή.
Αναλυτικά ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε τους: Παπαδόπουλο, Σταυριανό, Βαγγελόπουλο, Παληγιώργο, Μπερτέν, Γκαντιάγκα, Μπόζιτ, Λίτση, Σπίνουλα, Φατίον, Κοντογουλίδη, Πλέγα, Μασούρα, Βασιλαντωνόπουλο, Κωστόπουλο, Μαραγκουδάκη, Γεωργίου, Χοτζάλι και Χούσα.
Η… έκπληξη στην 19αδα της Παναχαϊκής είναι η είσοδος του έμπειρου αμυντικού Χρήστου Παληγιώργου.
Ο Αγρινιώτης αμυντικός εδώ και καιρό ήταν στο… ψυγείο, ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως οι διοίκηση της ομάδας και ο παίκτης συζητούν, ώστε να παραμείνει στον Αχαϊκό σύλλογο.
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν το κατά πόσο θα τα βρουν στο οικονομικό κομμάτι και υπάρξει αλλαγή δεδομένων, όπως δείχνει να γίνεται με τον Μαραγκουδάκη.
Με απρόοπτο της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αχαρναϊκού για την σημερινή αναμέτρηση με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.
Ο Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και έμεινεεκτός αποστολής, μαζί με τους επίσης τραυματίες Προβατίδη, Σικαλιά και τον ανέτοιμο Καλογερόπουλο.
Δίχως τον Τριαντάφυλλο Βασιλειάδη, που ένιωσε ενοχλήσεις, η αποστολή του Αχαρναϊκού
Εκτός αποστολής για αγωνιστικούς λόγους έμειναν και οι Γεωργιάδης και Παπαναστασίου.
Στην αποστολή που θα διανυκτερεύσει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα συμπεριλήφθηκαν οι: Παγούδης, Ογκουνσότο, Παναγιωτόπουλος, Βλάχος, Αναστασίου, Ανδράλας, Δημόπουλος, Μακρυγιάννης, Χριστόπουλος, Γουέλκαμ, Μιρτσέτα, Αθανασόπουλος, Ντάλλας, Μωυσιάδης, Παραράς, Μαγγκίνας, Νιάρος, παπαδόπουλος Κ., Μανάλης, Νεόφυτος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής
Νότιος Όμιλος
13.45: Επισκοπή - Ολυμπιακός Βόλου
15.00: Καλλιθέα - Αστέρας Μαγούλας
15.00: Χανιά - Γλυφάδα
15.00: Φωκικός - Βύζας Μεγάρων
15.00: Παναχαϊκή – Αχαρναϊκός
Αύριο Δευτέρα
16.00:  Φωστήρας - Πανηλειακός
18.00: Ηρακλής Ψαχνών - Παναιγιάλειος 

Ο Κώστας Φλίγκος, πρώτος σκόρερ του Παναιγιαλείου πήρε το "οκ" από το ιατρικό τιμ και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την αυριανή αναμέτρηση (9/12-18.00 OTE TV) με τον Ηρακλή Ψαχνών.
Ο πρώτος σκόρερ του Παναιγιαλείου (5 τέρματα) δεν προπονήθηκε ούτε την Κυριακή, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στον αυχένα, ωστόσο το ιατρικό τιμ άναψε το «πράσινο» φως για να συμπεριληφθεί στην αποστολή.
Το αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής θα ξεκαθαρίσει πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Πάντως ο επιθετικός των Αιγιωτών αισθάνεται καλύτερα και υπάρχει συγκρατημενη αισιοδοξία ότι την Δευτέρα το απόγευμα θα είναι πολύ καλύτερα και θα μπορέσει να βοηθήσει.
Αυτοί που δεν θα δώσουν το παρών στην αναμέτρηση είναι οι Λαζανάς, Μπουρλάκης, λόγω τραυματισμών και οι Μπότος, Γ. Παπαδόπουλος για αγωνιστικούς λόγους.
Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Ανδρούτσος, Παπαχρήστος, Σανδραβέλης, Ιωάννου, Τ. Παπαδόπουλος, Ακπαρίδης, Γκοτσούλιας, Αργυρόπουλος, Σκαρτσίλας, Μπούνας, Φλίγκος, Μπαλτιμάς, Ρέλλας, Αγουρίδης, Σούλης, Γκούμας, Ρεκλείτης, Μαυρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Αλεξάντροβιτς.

Με πρωινό χαλαρωμα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πανηλειακού για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Φωστήρα (9/12-16.00-OTE T V).
O Πέτρος Δημητρίου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μπράβο που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη μέση, καθώς και τον Θωμόπουλο, ο οποίος αν και αγωνίστηκε στο ματς με τον Παναγιάλειο, δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο.
Στον Πύργο έμεινε και ο Σαραμαντάς ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με τους Αιγιώτες.
Εκτός πλάνων είναι και ο Καλαϊτζίδης, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στον Πανηλειακό και έχει καταθέσει προφυγή για να μείνει ελεύθερος.
Αντίθετα επανέρχονται οι Χαλούλος και Μαρτίνος που εξέτισαν τις ποινές τους.
Στην 22άδα συμπεριλήφθηκαν οι: Πίτκας, Μανιάτης, Αλυσανδράτος, Γκιόκας, Μαρτίνος, Αποστολόπουλος, Χαλούλος, Κοτσώνης, Λίτσος, Μπιταξής, Λιόσης, Νάστος, Γανωτής, Καζνέτση, Μπιτάνγκ, Πίγκλα, Μίλιεβιτς, Κωνσταντινίδης, Σταματής, Κωνσταντόπουλος, Όσκαρ, Σουλελές.