Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Διεγράφη για το “όχι” ο Βύρων Πολύδωρας – Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ακίνητα

poludwras

Ο Βύρων Πολύδωρας διεγράφη και τυπικά από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από  ένα ξερό «όχι«  στην ψηφοφορία για τον φόρο ακινήτων, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (152 «ναι»).
Μετά από περίπου μισή ώρα ανακοινώθηκε η διαγραφή του από 
το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην Παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».
Η διαγραφή του  ετοιμαζόταν από χθες όταν ο πρωην υπουργός είχε δηλώσει πως δεν θα πληρώσω την τρόικα για να πεθάνει ο λαός. Η απόφαση διαγραφής του Β. Πολύδωρα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ ανήκει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην υπουργός είχε δείξει από την Παρασκευή, από την ομιλία του στην Ολομέλεια ότι δεν συμφωνεί με τον νομοσχέδιο. Αναλυτικά είχε τονίσει στην ομιλία του πως  “δεν μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, εθνικά ιστορικά και λαμβάνω δεκάδες αντιρρήσεις από τους συμπολίτες μου…
Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου η συνείδησή μου η ιστορία μου που αγωνιζόμουν για την μεσαία τάξη;¨, αναρωτήθηκε.
Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άρχοντας πρέπει να εγγυάται για την περιουσία των πολιτών”, πρόσθεσε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο “βαρύ και δυσβάσταχτο φορολογικό χτύπημα στον λαό και στον ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια”.
Είναι δήμευση. Αγριεύεις τον Έλληνα ιδιοκτήτη του βράχου που το έκανε χωράφι με τα ίδια του τα χέρια. Πρόκειται για δήμευση και το το όρθρο 7 του Συντάγματος το απαγορεύει ρητά… Από τις ελάχιστες απαγορεύσεις”, τόνισε.
Κλείνοντας υπογράμμισε: “Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται και την επικαλούμαι και λέω ότι δεν θα σας πληρώσω κύριοι της Τρόικας γιατί θα μου πεθάνει το παιδί και ο λαός”.
Πλέον την κυβέρνηση στηρίζουν μόλις 153 βουλευτές και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και ιδίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τελευταία στιγμή μεταπείστηκε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός να υπερψηφίσει τον φόρο στα ακίνητα καθώς φέρεται να ήταν έτοιμος να δηλώσει ''απών'', ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν και ο Απόστολος Κακλαμάνης λόγω ασθένειας.
.