Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν είκοσι έξι άτομα, σε Βραχάτι , Ξυλόκαστρο, Λουτράκι και Κόρινθο σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (5.12.2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου, του Ξυλοκάστρου, του Λουτρακίου και της Κορίνθου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εβδομήντα έξι (176) ήταν ημεδαποί και εκατόν δύο (102) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν οκτώ (108) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα (40) άτομα, από τα οποία είκοσι επτά (27) ήταν ημεδαποί και δεκατρία (13) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλου
Πέντε (5) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
Δύο (2) αλλοδαποί, για ναρκωτικά.
Μία (1) ημεδαπή, για απόπειρα κλοπής.
Δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Έξι (6) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα πέντε (45) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και έξι (6) για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι κρότου.
Ποσότητα κάνναβης, βάρους -17,7- γραμμαρίων.
Τρία (3) φορτηγά οχήματα, τα οποία είχαν κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 1.12.2013 έως 4.12.2013, από οικία στο Ζευγολατιό Κορινθίας και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.