Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Νικήτας: Μην κοιμάται ήσυχη η κυβέρνηση

nikitas2
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ομιλία του στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά τόνισε με νόημα ότι θα επιτηρεί την εκτέλεσή του από το οικονομικό επιτελείο.
“Θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό πρώτον γιατί θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και δεύτερον γιατί και μόνο το ότι καταθέσατε έναν προυπολογισμό χωρίς να πάρετε την άδεια των δανειστών και των χαρτογιακάδων εκπροσώπων τους που έρχονται στην Ελλάδα το θεωρώ ως την πρώτη και ουσιαστική πράξη αντίστασης απέναντι σε αυτούς” είπε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε:

“Σε συνδυασμό με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει άλλο μνημόνιο, άλλο δανεισμό, αλλά μετά και την επαναβεβαίωση από την Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος που περιμένουμε, θα πρέπει να απαιτήσουμε οι εταίροι μας να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για το μέγα θέμα του χρέους.
Το ότι θα σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, μην κοιμηθείτε ήσυχοι διότι θα παρακολουθούμε τον προϋπολογισμό στην εκτελεσή του, σε ενδεχόμενες αναθεωρήσεις του και προς ποια κατεύθυνση θα γίνουν αυτές».
Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στον φόρο των ακινήτων:  “Δεν τελειώνουν τα βάσανά σας μέχρι να κλείσει η βουλή για τις εορτές. Περιμένουμε το σχέδιο νόμου για το φόρο ακινήτων. Δεν θέλω να κάνω καμία επίκληση ούτε να θυμηθώ την απίστευτη συνέντευξη του υπουργού σας, του κ. Στουρνάρα για το συγκεκριμένο κομμάτι. Προτιμώ και προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να την ξεχάσω. Κυρίως για αυτό που είπε για το πόσα λεφτά έχει χάσει που έγινε υπουργός”.
Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών επισήμανε ότι θέλει να πιστεύει ότι η κυβέρνηση πραγματικά αντιστέκεται, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που κατέθεσαν για τους πλειστηριασμούς είπε” Δεν είναι κακή αλλά δεν είναι πλήρης”, ενώ στήριξε την πρόταση που επεξεργάστηκε ο κ. Παυλόπουλος.
Επίσης αναφέρθηκε και στην πολιτική που ασκείται στο θέμα της υγείας, με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του:
«Για 15 ημέρες λόγω της περιπέτειας της υγείας μου πέρασα από  δύο δημόσια νοσοκομεία. Είδα τις δαπάνες που έχετε βάλει για την υγεία. Τις μειώνετε κατά 250 εκ ευρω. Βρείτε άλλους τρόπους αλλά όχι από το νοσοκομεία. Η ισορροπία λειτουργίας των νοσοκομείων κρέμεται από μια κλωστή. Λειτουργούν, χάρη στην ποιότητα των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωικκού και του λοιπού προσωπικού. Με περαιτέρω μείωση θα γκρεμιστούν τα νοσοκομεία. Τον Ιούλιο θα αναγκαστείτε να τα ενισχύσετε, διαφορετικά θα κλείσουν»

ysterografa.gr