Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κάτια Μακρή: Ευάλωτοι σε εκβιασμό Σαμαράς-Βενιζέλος

Katia-Makri
Με σχόλιό της στη σημερινή “Real News”, η Κάτια Μακρή περιγράφει το πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση, στη σκιά της συρρικνωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αναφέροντας τις δύσκολες στιγμές που καλούνται να διαχειριστούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από δυνητικές απαιτήσεις… εκβιασμούς των βουλευτών.
“Ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει ότι το αίσθημα της αυτοσυντήρησης των βουλευτών θα κρατήσει την κυβέρνηση στον αφρό. Κάτι όμως του διαφεύγει. Παραβλέπει ότι πολλοί από όσους στηρίζουν την κυβέρνησή του, δεν έχουν τη μεγάλη εικόνα ως οδηγό. Εστιάζουν στο τοπικό ή προσωπικό τους μικροσυμφέρον.
Το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου σκόνταψε σε βουλευτή, εκ Βορείου Ελλάδος ορμώμενο, που διαπραγματεύτηκε το ”ναι” του σε κρίσιμη ψηφοφορία έναντι τραπεζικού δανεισμού, και καταψήφισε την επόμενη, επειδή η κυβέρνηση δεν του έκανε τη χάρη να τον εντάξει -παράτυπα- σε ρύθμιση για επιδοτήσεις.
Οι “λιανέμποροι” της πολιτικής είναι διαχρονικοί, δεν είχαν ημερομηνία λήξης το 2011. Η κυβέρνηση μπορεί να μην πέσει, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος όμως είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ σε κάθε μορφής εκβιασμό”, σημειώνει μεταξύ άλλων στη “Real News” η Κάτια Μακρή.

ysterografa.gr