Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Αποχαιρέτισε με μεγάλη νίκη το 2013 ο Αστέρας Δερβενίου - Νίκησε 2 - 4 την Αναγέννηση στο Κιάτο

Image Hosted by ImageShack.us
Μετά από τρεις αγωνιστικές ο Αστέρας Δερβενίου επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας της Αναγέννησης Κιάτου με σκορ 2 – 4. Σ’ ένα γήπεδο που οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ, ο Αστέρας επικράτησε εύκολα, αφού παρουσίασε στο γήπεδο τον καλό εαυτό του.

Στο 12’ σε κόρνερ του Αναγνωστόπουλου, και γυριστή κεφαλιά του Γιαννόπουλου , ο Κουτρούλης, αν και πιεζόμενος από τον Κόντη, βρήκε την μπάλα με το σώμα του και της άλλαξε ελαφρά την πορεία, τόσο ώστε να αιφνιδιαστεί ο Καραγκούνης που δεν αντέδρασε και ανοιξε γιά τον Αστέρα το σκορ. Οι παίκτες της Αναγέννησης  διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ, αλλά ο βοηθός κ. Ντέμσιας ήταν ανένδοτος. Ο Αστέρας συνέχιζε να πιέζει με τον Μπεκιάι να κερδίζει κατά κράτος τους αμυντικούς της Αναγέννησης, η οποία έπαιζε για αρκετό διάστημα με παίκτη λιγότερο, μέχρι να αντικατασταθεί ο έμπειρος Μάκης Δουβής που έπαθε θλάση.
Στο 22’ ο Μακρυγιάννης βρήκε με υπέροχη πάσα τον εφορμώντα από τ’ αριστερά Καραγιαννίδη, που  εύκολα πλάσαρε τον εξελθόντα Καραγκούνη "γράφωντας" το 0 – 2.
Στο 24’η Αναγέννηση  μείωσε σε 1 - 2 με προσποίηση του Σταυρόπουλου, όμως ο Αστέρας συνέχιζε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και στο 36’ μετά από κόρνερ του Μακρυγιάννη, ο Κουτρούλης από πολύ κοντά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Καραγκούνη.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας μπήκε εξίσου καλά και στο 53’ ο Μακρυγιάννης, μετά από στρώσιμο του Κουτρούλη, πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με μακρινό σουτ που “καθάρισε τις αράχνες” του δεξιού Γ του Καραγκούνη. Ακολούθησε στο 57’ ένας εξαιρετικός συνδυασμός των παικτών του Αστέρα που ξεκινώντας από χώρο του κέντρου άλλαξαν επτά πάσες, ο Αναγνωστόπουλος με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Καραγιαννίδη στην πλάτη της άμυνας, ο οποίος γύρισε τη μπάλα με πάσα “πάρε - βάλε” στον Μπεκιάι και αυτός από κοντά εκτέλεσε τον Καραγκούνη για το 1 – 4. Ένα τέρμα που χειροκροτήθηκε δεόντως.
Ο Αστέρας ακολούθως προσπάθησε να “παγώσει” το ρυθμό του αγώνα, διαχειριζόμενος κατάλληλα το χρόνο, αλλά η Αναγέννηση που πέρασε στην επίθεση τον “παλιόφιλο” Θανάση Δάνη, δημιούργησε τρεις σπουδαίες φάσεις : στην πρώτη ο Φραντζής, με εξαιρετική ενέργεια, απέκρουσε και μάλιστα σταθερά ένα σουτ του Μπράκα από το ύψος του πέναλτι, στη δεύτερη ο Μαστρογιαννόπουλος, πάνω στη γραμμή του τέρματος, απομάκρυνε σε κόρνερ το πλασέ του Αναστασίου, ο οποίος ξέφυγε του Μετεβελή και πλάσαρε από τα πλάγια δεξιά τον εξερχόμενο Φραντζή και στην τρίτη συνεχόμενη της προηγούμενης στο κόρνερ, ο Δάνης κέρδισε χαμηλά την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φραντζή. Τελικά στο 86’ ο Δάνης εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Φραντζή σ’ ένα χαμηλό σουτ και την αδράνεια των αμυντικών και από κοντά πέτυχε το 2 – 4.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η χρησιμοποίηση των 15χρονων Ανδρέα Ψαρρού (για πρώτη φορά) και Σταύρου Μερκούρη. Όπως και η βράβευση του Θανάση Δάνη από το Δ.Σ. του Αστέρα, για την προσφορά του στο κορινθιακό ποδόσφαιρο.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ: Καραγκούνης, Κοντής (46’ Κοντογιάννης), Κόρρο, Δουβής (23’ λ.τρ. Κόλλιας, 69’ Στεφανιδέλης), Δάνης, Ψυχογιός, Μουζάκης, Αναστασίου, Δουδούμης, Σταυρόπουλος, Μπράκα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος (87’ Ψαρρός), Γιαννόπουλος, Αγγ. Μερκούρης  (89’ Στ. Μερκούρης), Αναγνωστόπουλος, Μακρυγιάννης, Κουτρούλης, Μπεκιάι, Καραγιαννίδης (80’ Λιθοξόου).

Φωτογραφίες: asterasderveniou.gr