Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο Βάις “σκότωσε” τον Άρη – Ισοφάρισε ρεκόρ 40ετίας ο Ολυμπιακός

Με πρωταγωνιστή τον Βάις (1 γκολ, 1 ασίστ) ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ισοφάρισε το ρεκόρ των 29 συνεχόμενων αγώνων, εκτός έδρας, χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα που κρατούσε από το 1974!
Χωρίς να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα του Άρη και ουσιαστικά να καθαρίσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βλάντιμιρ Βάις που στο 6ο λεπτό με εξαιρετική πάσα έβαλε τετ α τετ τον Τσόρι ο οποίος τελείωσε με ιδανικό πλασέ την φάση. Ο Άρης ισορρόπησε και απείλησε με την σέντρα του Μανιά στο 19΄, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν αέρα δύο τερμάτων όταν στο 27΄ο Βάις νίκησε τους πάντες και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με τις αξιόλογες φάσεις να είναι ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Διούδης είπε όχι στα τετ α τετ με Βάις στο 60΄και Σαβιόλα στο 89΄ και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ρεκόρ που είχε ο ίδιος εδώ και 40 χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 1972 μέχρι και το 1974 οι “ερυθρόλευκοι” είχαν συμπληρώσει 29 αγώνες χωρίς ήττα, εκτός έδρας, στο πρωτάθλημα!
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης έμεινε μόνος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79' Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73' Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63' Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Τόρες, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ (65' Εντινγκά), Βάις (77' Σαβιόλα), Ντομίνγκες (84' Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.

Ο Ολυμπιακός  στρέφει πλέον το βλέμμα του στην κλήρωση της Δευτέρας για το Champions League.