Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Με το... ζόρι ο Ολυμπιακός 2 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης! - Οι άλλοι αγώνες

Με ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τσόρι και για το οποίο φώναξε ο Αστέρας Τρίπολης, κι ένα γκολ του Ολαϊτάν στο 89, ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών, αν και τα χρειάστηκε νίκησε στο Καραϊσκάκη με 2-0 και σκέφτεται την Αντερλεχτ.
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 13η νίκη του σε 14 αγώνες επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» αποσπάστηκαν με 9 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και πάνε πλέον για τον τελικό με την Αντερλεχτ την Τρίτη.
Σκόρερ του Ολυμπιακού οι Τσόρι Ντομίνγκες με πέναλτι στο 74', που αμφισβητήθηκε από τους Αρκάδες και Ολαϊτάν στο 89'. Ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ καταλυτική παρουσία είχε κι ο Βάις που μπήκε αλλαγή, κέρδισε το πέναλτι και έφτιαξε το δεύτερο γκολ, που σημείωσε ο Ολαϊτάν, που είχε περάσει επίσης ως αλλαγή.
Πολύ καλά διαβασμένος και στημένος στο γήπεδο ο Αστέρας Τρίπολης από τον Βεργέτη, κατέβηκε στο Φάληρο για να μην απειληθεί και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, μέχρι να λυθεί ο γόρδιος δεσμός με το πέναλτι που πήρε ο Βάις από τον Ζησόπουλο.


Ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά σ' αυτό συνέβαλε τα μέγιστα κι ο Αστέρας. Οι Αρκάδες κατέβηκαν στο Φάληρο με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και με 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα είχαν ως στόχο να καταστρέψουν το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».
Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, μιας και κάθετη μπαλιά δεν βγήκε κι ο Ολυμπιακός έπαιζε μονόπαντα από δεξιά με τον Κάμπελ. Μόνο με ατομικές προσπάθειες απείλησαν οι γηπεδούχοι με τον Τσόρι να έχει δυο-τρία καλά σουτ και τον Χερνάντεζ να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε, ενώ άλλη μια καλή φάση είχε ο Φουστέρ με κεφαλιά.

Από την άλλη ο Αστέρας έψαχνε την κόντρα και είχε δυο καλά σουτ με Καράσκο και Ουσέρο, αλλά ο Ρομπέρτο αντέδρασε σωστά.
Το ημίχρονο βγήκε με συντριπτική κατοχή (68-32) του Ολυμπιακού, αλλά χωρίς σκορ και με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη κι έβγαλε τρεις καλές φάσεις, όμως δεν βρήκε δίχτυα, με κορυφαία αυτή του Αβραάμ, που έδιωξε σωτήρια ο γκολκίπερ του Αστέρα. Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι επέστρεψε στο ίδιο μοτίβο με τους Αρκάδες να πιέζουν σε όλο το γήπεδο.
Η είσοδος του Βάις φρεσκάρισε τους γηπεδούχους που έβγαλαν ενέργεια και ο Σλοβάκος κέρδισε στο 73' το πέναλτι από τον Ζησόπουλο, με το οποίο ο κορυφαίος του ματς, Ντομίνγκες έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για την παράβαση που σφύριξε ο Καλογερόπουλος, ωστόσο, ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε την «άσπρη βούλα»...
Η φάση ήταν πραγματικά δύσκολη για τον διαιτητή Καλογερόπουλο και τη θέση που είχε στο γήπεδο. Είναι μια φάση που χρειάζεται δύο και τρία ριπλέϊ για να πάρεις ξεκάθαρη θέση, πόσο μάλλον για να αποφασίσεις μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου για το αν υπάρχει επαφή ή οχι.
Το ματς κλείδωσε στο 89' με τον Ολυμπιακό να βγαίνει στην κόντρα, τον Βάις να σουτάρει στο αριστερό δοκάρι του Χερνάντεζ, να παίρνει το ριμπάουντ και να σεντράρει, εκεί που ο Ολαϊτάν που είχε μπει επίσης ως αλλαγή πήρε τη μπάλα από την ασταθή απόκρουση του κίπερ του Αστέρα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Τόρες (46' Παπάζογλου), Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Φουστέρ (60' Βάις), Ντομίνγκες, Σέποβιτς (69' Ολαϊτάν)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χερνάντεζ, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Καράσκο, Χουάνμα (70' Μπακασέτας), Ναβάρο, Λούι, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό (81' Κάφα)

 Οι άλλοι αγώνες
Βαθμούς, γκολ και... εντυπώσεις μοιράστηκαν Εργοτέλης και Άρης με σκορ 3 - 3 στο άνοιγμα της αυλαίας της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ στο Παγκρήτιο. Οι Κρητικοί είχαν δύο δοκάρια, προηγήθηκαν 2-0 σε ένα τρίλεπτο (62’, 65') και ήλεγχαν πλήρως τον αγώνα, όμως, ακόμα δεν είχε «μιλήσει» ο Ανδρέας Τάτος.
Ο Έλληνας μέσος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 68' και με τρία δικά του γκολ σε διάστημα περίπου 10 λεπτών (69', 71', 80') οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ολική ανατροπή. Στο 90' οι γηπεδούχοι είχαν και τρίτο δοκάρι με τον Τζανακάκη και στο 94' ο Μπαντιμπαγκά, έβαλε τον επίλογο μιας επικής ισοπαλίας.
Στη Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός «πήρε» με 2 - 0 το μίνι επαρχιακό ντέρμπι με τον Πλατανιά 
Την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Καλλονή και ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ στα ματς που ξεχωρίζουν.
Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/12
Εργοτέλης - Αρης 3-3
Λεβαδειακός - Πλατανιάς 2-0
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12
ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης (Γηπ. Τούμπας, 15:00)
Ξάνθη - Βέροια ("SKODA Ξάνθη Αρένα", 17:15)
Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα (Δημ. Στάδιο Κομοτηνής, 17:15)
Ατρόμητος - ΟΦΗ (Δημ. Στάδιο Περιστερίου, 17:15)
Καλλονή - Παναθηναϊκός (ΟΑΚΑ, 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12
Παναιτωλικός - Πανιώνιος (Γηπ. Παναιτωλικού, 19:30)