Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.


Νέες απευθείας πτήσεις από την Πολωνία και τη Σλοβακία για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα υπάρξουν την επόμενη χρονιά όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του.

«Πετύχαμε μέσα σε λίγα χρόνια το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να γίνει το πρώτο αεροδρόμιο της χώρας σε ανάπτυξη με τις στρατηγικές συμμαχίες που πέτυχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Αναφορικά με τις υποδομές ο σχεδιασμός μας ήταν σαφής. Εξασφαλίσαμε τη δημιουργία κωδικού κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και συνεπώς την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του. Περιμένουμε ωστόσο πάνω από δύο χρόνια την υποβολή της μελέτης από την ΥΠΑ και το ΓΕΑ προκειμένου άμεσα να την εντάξουμε στο πρόγραμμά μας του ΕΣΠΑ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι άμεσα δημοπρατείται ο κόμβος του αεροδρομίου, η ΜΠΕ του οποίου βρισκόταν για δύο χρόνια στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς έγκριση, ενώ έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις και στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου για τις υποδομές εσωτερικής λειτουργίας του.

«Μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των έργων αυτών, αν και το έργο ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών, και το εντάξαμε στο δικό μας πρόγραμμα με σκοπό να υλοποιήσουμε το έργο που αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για την αύξηση του αεροδιαδρόμου και των συνοδών έργων υποδομής».

Όσον αφορά τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «εξαρχής εκφράσαμε την καθαρή και τεκμηριωμένη άποψή μας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην αύξηση των τακτικών πτήσεων και τους νέους προορισμούς στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και στη δήλωση της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Λονδίνο ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ήταν το πρώτο αεροδρόμιο σε αφίξεις της χώρας.