Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Ιδού οι πηγές διαθεσιμότητας, απολύσεων – Καμία υπαναχώρηση με διοικητικούς ΑΕΙ

Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν αλλάζει. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για υπαναχώρηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου. Ως προς τις απολύσεις, ανέφερε ότι όσοι φύγουν από τα ΕΑΣ θα προσμετρηθούν στη λίστα του 2013, ενώ για το 2014 απολύσεις θα προέλθουν και από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε τα εξής:

-Διαθεσιμότητα: Ως προς την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας, το ΥΠΔΜ έχει εκπληρώσει το προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. που εκκρεμεί.
-Απολύσεις 2013: Οσοι αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ θα προσμετρηθούν στον αριθμό των 4.000 απολύσεων που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του έτους. Θα υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία ΝΠΙΔ, ήδη ο υπουργός Υποδομών έχει μιλήσει για το Ταμείο Οδοποιίας και συμφωνώ μαζί του.
-Απολύσεις 2014: Ενα μέρος θα προκύψει από τη διαθεσιμότητα, από όσους δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και δεν θα μετακινηθούν αλλού όταν περάσει το 8μηνο. Θα υπάρξει επίσης περιορισμός στο μέγεθος ΝΠΙΔ, όχι ως ξαφνικός θάνατος, αλλά ως απόρροια αξιολόγησης. Δεν θα πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος για οργανισμούς με πλεονάζον προσωπικό. Πολλά από τα ΝΠΙΔ έχουν πλεονάζον προσωπικό που πρέπει να εντοπιστεί.
-ΑΕΙ: Δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση ως προς τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Ενδεχομένως να υπάρξουν διορθώσεις στους πίνακες μετά από τις αιτήσεις θεραπείας. Θέλω να είμαι απόλυτος και κατηγορηματικός ως προς αυτό. Ο υπουργός Παιδείας έχει διαψεύει όσα γράφτηκαν για υπαναχώρηση.
-ΟΤΑ: Εχουμε δώσει στους δήμους μέσα από μια νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σήμερα τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε διαδημοτική κινητικότητα. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Η άλλη μεγάλη εκκρεμότητα αφορά στην αξιολόγηση του ΕΟΠΠΥ. Και εκεί θα υπάρξει αυστηρή αξιολόγηση των γιατρών.

aftodioiisi.gr