Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθη​κε με επιτυχία το ευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο "Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου", στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού, το ευρωπαϊκό συνέδριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Έργου farmsUP!,για την προώθηση και την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, στο Ναύπλιο (Ξενοδοχείο Αμαλία), την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013.Το συνέδριο με τίτλο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου!», προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών νέων αγροτών, επιχειρηματιών και επιστημόνων οι οποίοι αποκόμισαν γνώσεις και πληροφορίες για επιτυχημένες πρακτικές στο χώρο του αγροτικού τομέα, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και ανταλλαγής εμπειριών επάνω σε εφαρμοσμένα αγροτοεπιχειρηματικά σχέδια.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλο το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ.Περουλάκης, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος και η Πρόεδρος της Μίλητος Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων κα Όλγα Σταυρόπουλου. Το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.farmsup.eu ενώ υπήρχε διαθέσιμη διερμηνεία(Ελληνικά / Αγγλικά) και στη νοηματική γλώσσα για τους ομιλητές και συμμετέχοντες από άλλες χώρες.
Το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα στο Ναύπλιο, υποστήριξε ενεργά τη διοργάνωση του συνεδρίου και παραμένει στη διάθεση των πολιτών για να τους ενημερώνει για τα ευρωπαϊκά δρώμενα και να διευκολύνει τη δικτύωση και την πρόσβαση στη σχετική πληροφορία.
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,