Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Στ' Άγραφα η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης

Η μόλις 26 ετών Βασιλική Φεγγούλη είναι η νέα δήμαρχος στην περιοχή των Αγράφων και η νεότερη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μετά την αργία στην οποία τέθηκε ο μέχρι πρόσφατα δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης.
Κόρη πολύτεκνου ιερέα με τέσσερα αδέρφια, έχει σπουδάσει θεολογία και είναι κατηχήτρια, ενώ μεγάλωσε με αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο κι ένιωσε ότι έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους συνανθρώπους της μέσα από την πολιτική.
Όπως λέει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Δημοκρατία, από μικρή της άρεσε να ασχολείται με δράσεις, μέσα από τη ζωή της εκκλησίας, βοηθώντας το ιερατικό έργο του πατέρα της. «Αργότερα ως θεολόγος ενεργοποιήθηκα στο κατηχητικό της ενορίας αλλά και σε ό,τι αφορούσε τα παιδιά, στο πλαίσιο πάντα του ευρύτερου ποιμαντικού έργου της ενορίας μας αλλά και της τοπικής Εκκλησίας. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου οι συνδημότες μου είναι δίπλα μου με λόγια και έργα. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσω.»
Η κ. Φεγγούλη θα ασκεί τα καθήκοντα Δημάρχου Αγράφων στην Ευρυτανία για τους επόμενους τρεις μήνες, όσο θα διαρκεί η αργία στην οποία τέθηκε ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης.
Ο Δημήτρης Τάτσης θα επιδιώξει να εκδικαστεί η υπόθεσή του μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.
Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης τιμωρήθηκε με 4μηνη αργία, μετά τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη, για το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος.
Κατά του δημάρχου είχαν στραφεί τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, δύο της παράταξης του και ένας της αντιπολίτευσης, προβαίνοντας σε καταγγελία για εικονικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής.
Από το iefimerida.gr