Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Νέα ΜΕΡΑ: Ημέρα διεκδίκησης του κατοχικού δανείου η 28η Οκτωβρίου

neamera
Την καθιέρωση Ημέρας Μνήμης και Διεκδίκησης του Κατοχικού Δανείου, της επιστροφής των αρχαιολογικών – πολιτιστικών θησαυρών που εκλάπησαν επί Κατοχής, και των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων, ζητά η ΝΕΑ ΜΕΡΑ.
Οι δυο βουλευτές του κόμματος Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος θα καταθέσουν την άλλη εβδομάδα σχετική πρόταση Νόμου στη Βουλή.
Η Νεα ΜΕΡΑ θα ζητήσει από όλους τους Βουλευτές να συνυπογράψουν την Πρόταση Νόμου έτσι ώστε να αποτελεί βάση εθνικής ομοφωνίας, ο δε πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Ζώης απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους των μαρτυρικών πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, που υπέστησαν τις γερμανικές θηριωδίες, με την οποία ζητά την στήριξή τους για την καθιέρωση της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρας Μνήμης και Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου.
Στην επιστολή του προς τους Δημάρχους, μεταξύ άλλων ο κ. Ζώης σημειώνει ότι η καθιέρωση της 28ης Οκτωβρίου ως Ημέρα Μνήμης και Διεκδίκησης αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής και αξιοπρέπειας σε όλους όσοι θυσιάστηκαν για να αποτινάξουν τον γερμανικό ζυγό.