Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΥΧΤΑΝΕ

SAM-TSIPRAS

Δεν έχουν καν συμπληρωθεί 24 ώρες από την άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής και η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη καταφέρει να ανεβάσουν τόσο πολύ τους τόνους, που το κόμμα  που θρέφει τους δολοφόνους μένει ξανά στο περιθώριο της συζήτησης.

Διάλεξε μέρα να βγει το πρωί ο γνωστός ακραίος Χρύσανθος Λαζαρίδης να..κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή και μετά βγήκε ο βουλευτής Κοντόνης στη Βουλή να ζητήσει τα ρέστα από τον Απόστολο Κακλαμάνη(!) γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν καταδίκασε…χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου!
Πρόκειται για δυο κόμματα που έχουν στήσει εδώ και μήνες ένα γελοίο σκηνικό «δικομματισμού» το οποίο συχνά δεν διαφέρει σε τίποτα από το ακραίο σκηνικό που στήνει η Χρυσή Αυγή. Θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει χαρακτηρίσει «δοσιλόγους» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ) ενώ ο Τσίπρας έχει διαπιστώσει αναλογίες με τη Χούντα (εδώ) κι έχει αναρωτηθεί πόσο Έλληνες είναι αυτοί που στηρίζουν το Μνημόνιο(εδώ).
Το αστείο είναι ότι τσακώνονται για τη «θεωρία των δυο άκρων» ενώ στην πραγματικότητα οι δυο τους αποτελούν τα δυο άκρα των κομμάτων του συνταγματικού τόξου που έθρεψαν και πριμοδότησαν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Σαμαράς και Τσίπρας έκαναν τις κότες την περίοδο 2009-2011 όταν κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Πίστεψαν ηλιθιωδώς ότι όταν θα έρθουν οι δυο τους στα πράγματα, η γενικευμένη βία θα εξαφανιστεί εκ θαύματος.
Τώρα θερίζουν τις θύελλες που έσπειραν. Λίγο καιρό πριν, ο Σαμαράς έκανε πάλι την κότα όταν βουλευτές του κόμματος εξαπέλυσαν επίθεση φιλίας στη Χρυσή Αυγή. Δεν τόλμησε να διαγράψει ούτε έναν. Στο Κερατσίνι έδειραν σήμερα μέχρι και τον πληθωρικά γελοίο Πάνο Καμμένο που μέχρι χθες παρακινούσε τους πολίτες να δείρουν τον Χρήστο Πάχτα. Σήμερα, υποστηρικτές της Αριστεράς διακηρύσσουν ότι η λύση στη βία των νεοναζί είναι μια άλλη, «δική μας» βία που θα τους τσακίσει και μάλιστα «στον δρόμο». Έχουμε τρελαθεί τελείως!
Παρ” όλα αυτά, όλοι όσοι έχουν απομείνει κι αποστρέφονται τη βία, θα δεχθούν με αληθινό ενθουσιασμό οποιαδήποτε κοινή πρωτοβουλία Σαμαρά-Τσίπρα που θα καταδικάσει απόλυτα τη βία και θα θέσει ένα πλαίσιο ομαλής πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν ζητά κανείς από τον Σαμαρά και τον Τσίπρα να συμφωνήσουν στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής. Ας συνεχίσουν να έχουν τις διαφωνίες τους, ας συνεχίσουν να συγκρούονται στο πλαίσιο που ορίζει η Δημοκρατία.
Ας πάψουν όμως να πιστεύουν ότι ο θάνατος του ενός είναι η ζωή του άλλου, ας πάψουν να πιστεύουν ότι συμμετέχουν σε ένα remake του εμφυλίου. Άντρες και γυναίκες, άσπροι και μαύροι, εργαζόμενοι κι άνεργοι, ψηλοί και κοντοί, χοντροί κι αδύνατοι, straight και gay όλοι ζούμε εδώ μαζί και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί, είτε κυβερνά η Δεξιά, είτε η Αριστερά, είτε με το Μνημόνιο είτε χωρίς.
Να μην σκοτωθούμε όμως μεταξύ μας, να μην ανοίξουμε κι άλλο εμείς τις πόρτες για τους εχθρούς της Δημοκρατίας, για τους περιφρονητές της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Ο εχθρός είναι η Χρυσή Αυγή, όλοι οι άλλοι είναι απλοί πολιτικοί αντίπαλοι, ας διαλέξει ο καθένας τους δικούς του.

Ενα εξαιρετικό κείμενο της parapolitiki.com

PPRESS.GR:Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ