Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δεξιός σκότωσε αριστερό. Ο ένας στη φυλακή, ο άλλος στο χώμα. Τι έτος έχουμε ρε παιδιά;

Στην απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει στην Αμφιάλη (στις 5.30 Πλατεία Ζαρντέν, πλατεία Νίκης, οδός Τσαλδάρη) θα μαζευτεί πολύς κόσμος. Η τοπική κοινωνία που μέχρι σήμερα συμμετείχε από ελάχιστα έως καθόλους σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση και σε κατάσταση φόβου.  Πρώτα, η αιματηρή επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Στο ενδιάμεσο, σκοτάδι βαθύ.
Αυτοδιοικητικοί παράγοντες  αναφέρουν ότι η δολοφονία του 34χρονου Αριστερού ήταν το τραγικό αποκορύφωμα μίας κατάστασης διάχυσης της βίας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.
Βουλευτές που πολιτεύονται στη Β” Πειραιά υποστηρίζουν ότι ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. «Υπάρχει καλπασμός της Χρυσής Αυγής στην περιοχή» λένε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας την εκρηκτική ανεργία και τη μαζική εξαθλίωση που έχουν δημιουργήσει συνθήκες ακραίας πόλωσης.
Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Α’  Πειραιά Δημήτρης Καρύδης μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Mega, με αφορμή τη δολοφονία στο Κερατσίνι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στον Πειραιά να ξέρετε πως η Χρυσή Αυγή αυτό το κάνει εδώ και τρία χρόνια. Κάθε Σάββατο βλέπαμε τους Χρυσαυγίτες να κάνουν παρελάσεις σε στρατιωτικό σχηματισμό, κοπανούσαν όποιον είναι αντίθετος και έσπερναν την βία και τον τρόμο».
Η φωτογραφία είναι από το news247.gr