Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιτότητα

Antonis-Samaras-Jose-Barroso
Στην πολιτική καρδιά της Ευρώπης, εκεί όπου σεργιανίζει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία σήμερα να επιχειρήσει και να υλοποιήσει μια εκστρατεία “επιθετικής διπλωματίας” για λογαριασμό της Ελλάδας.
Ο Πρωθυπουργός είχε σειρά επαφών με το “ιερατείο” των Βρυξελλών, και στις δημόσιες τοποθετήσεις του εστίασε στο να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα: Στους διεθνείς εταίρους της χώρας μας, τις αγορές, αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ενώπιον των οποίων σε πλείστες περιπτώσεις η Ελλάδα έχει κακοποιηθεί, ως η “άσωτη” που χρειάζεται χρήματα από τους δικούς τους εθνικούς προϋπολογισμούς, για να διορθώσει τα δικά της λάθη.
Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζοζέ Μπαρόζο δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην παραπάνω εθνική στρατηγική από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Έχοντας δίπλα του έναν πολιτικό σύμμαχο της Ελλάδας, τον Πορτογάλο που ηγείται τα τελευταία χρόνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις θέσεις του για το “εθνικό στοίχημα” όχι μονάχα για την Ελλάδα αλλά συνολικά για την Ευρώπη, που συνιστά η ανάληψη από τη χώρα μας της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014, αλλά και για τις προοπτικές που διαμορφώνονται πλέον για την Ελλάδα, μετά και πέρα από το Μνημόνιο.
“Η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της. Ήδη γίνονται βήματα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας κατά την περίοδο 2015-2016. Κύριος στόχος της Ελλάδας είναι η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η απάντηση στις προκλήσεις που απειλούν την Ελλάδα είναι: Περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερη Ευρώπη.
Μετά την εξαετή ύφεση, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα, και καθώς θα το πετύχουμε, θα είναι το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα σε όλη την Ευρώπη.
Δεν υπάρχει πλέον συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσεις και όχι λιτότητα”, τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο Αντώνης Σαμαράς.
υστερογραφα