Της Ντίνας Γεωργαντοπούλου
Τι χρειαζόμαστε:
1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα αλεύρι
3.5 κούπες νερό
κανέλα
καρύδια (προαιρετικά)
σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύω το νερό με το πετιμέζι.
Στο μισό μείγμα διαλύω το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζω σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύω συνεχώς καθώς βράζει.
Όταν αρχίζει να πήζει χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Μοιράζω σε μπολ τα οποία τα έχω πασπαλίσει με καρύδι και σουσάμι. Αφήνω να μισοκρυώσει και πασπαλίζω πάλι με καρύδι, κανέλα και σουσάμι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια και μέσα στην μουσταλευριά αν μας αρέσει, όταν ρίχνουμε το χυλό με το αλεύρι στο μείγμα που βράζει