Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ο Σάλλας “έκλεψε” τον Καραμούζη για την Τράπεζα Πειραιώς

Nikos-Karamouzis
Μια σημαντική “μεταγραφή” στον χώρο των ελληνικών τραπεζών σηματοδοτεί η ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και τον Νίκο Καραμούζη, μέχρι πρότινος “Νο2″ της Eurobank, πίσω από τον Νίκο Νανόπουλο.
Μετά από κυοφορία αρκετών ημερών, ο Νίκος Καραμούζης έδωσε τα χέρια με τον Μιχάλη Σάλλα, και από την 1η Σεπτεμβρίου θα ενταχθεί και επισήμως στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, ως σύμβουλος διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, με κύρια ευθύνη τη Γενική Τράπεζα.
Σε δήλωσή του, ο Νίκος Καραμούζης ευχαρίστησε τον Μιχάλη Σάλλα, αναφέρθηκε στον παρεμβατικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό κλάδο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ επεσήμανε τις παραμέτρους που θα πρέπει να εκπληρωθούν, ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα σε “διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης”.
Ο Νίκος Καραμούζης, όπως και ο Νίκος Νανόπουλος, αποχώρησε προ εβδομάδων από τη Eurobank, καθώς μετά το μπλόκο από την πλευρά της τρόικας στη συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα, η Eurobank ουσιαστικά… κρατικοποιήθηκε, περνώντας στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
ysterografa.gr