Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Μιχελάκης: Δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος

Giannis-Mixelakis
(Photo Eurokinissi)
Δυο “όχι”, στις πρόωρες εκλογές και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ενόψει της επόμενης βουλευτικής αναμέτρησης, όποτε κι αν πραγματοποιηθεί αυτή, περιλαμβάνει η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Γιάννης Μιχελάκης στο “Πρώτο Θέμα”.
Ως… καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Υπουργός Εσωτερικών επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι ένα “πολιτικό ατύχημα” που θα οδηγούσε σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα ακύρωνε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, και ουσιαστικά θα πετούσε… στη θάλασσα όσα επιτεύγματα έχουν καταστεί εφικτά μέχρι σήμερα.
Το νέο στοιχείο ωστόσο αφορά στημη αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρά τις πιέσεις και την παρασκηνιακή φημολογία που υπάρχει, με δεδομένο πάντοτε το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα με το “καλημέρα”, και ουσιαστικά λειτουργεί εις βάρος του δεύτερου κόμματος.
Είναι εθνική υποχρέωση όλων να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Στους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε, και προπαντώς να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να ανοίξει η πόρτα για μια νέα ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.
Αυτή τη δέσμευση εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους εταίρους μας και η προοπτική αυτή δεν μπορεί να χαθεί σε καμία περίπτωση”, τονίζει με έμφαση ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
“Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αρμόδιοι υπουργοί παίρνουν αποφάσεις οι οποίες σηκώνουν βελτιώσεις, τροποποιήσεις ή διορθώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως βάζουμε όλοι – και το τονίζω – το εθνικό συμφέρον πάνω απ’όλα. Άλλωστε, αρκετές φορές μέχρι σήμερα υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε επιμέρους ζητήματα. Την κρίσιμη, όμως, ώρα όταν από τη μια μπαίνουν τα επιμέρους και από την άλλη το εθνικό συμφέρον, η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα”, συνεχίζει το κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει η Δημοκρατική Αριστερά από την κυβέρνηση, και απορρίπτει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου ενόψει της επόμενης αναμέτρησης βουλευτικών εκλογών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τέτοιο θέμα δεν τίθεται.

ysterografa.gr