Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

4.500 AITHΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ...













  Στις 4.500 ανέρχονται οι αιτήσεις για τις πρώτες 589 θέσεις που αφορούν στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων... Η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά και θα επεξεργαστεί από την Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η νέα προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1.400 θέσεις του μεταβατικού φορέα.
Την ίδια ώρα, η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ με σημερινή της ανακοίνωση «επαναβεβαίωσε την θέση των συναδέλφων ότι αποκρούουν όλα τα παιχνίδια που εξελίσσονται εις βάρος τους από τις 11 Ιουνίου».
Παράλληλα επαναλαμβάνουν την πρόταση που έχει υποβληθεί «να πάρουν πίσω τώρα κάθε σχεδιασμό που αφορά σε μεταβατικό φορέα και να προχωρήσει η δημιουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει η διαδικασία των αποχωρήσεων - συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων που το επιθυμούν και όλοι μαζί, Ενώσεις, σωματεία, φορείς, κυβέρνηση κ.λπ. να ξεκινήσουμε τη διαδικασία διαλόγου για το νέο οργανόγραμμα του φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
Τέλος «επαναλαμβάνουν την βούλησή τους για ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που θα έχει ανοιχτά μικρόφωνα σε όλο τον κόσμο και όλες τις απόψεις και θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική».
Πηγή: ΑΜΠΕ