Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Eπιχείρηση σκούπα σε καταυλισμούς τσιγγάνων σε Κορινθία και Αργολίδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία και την Αργολίδα, εστιάζοντας κυρίως σε καταυλισμούς τσιγγάνων, στα Εξαμίλια Κορινθίας και στην ευρύτερη περιοχή του Άργους, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στην Πελοπόννησο.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε από το αρχηγείο της Αστυνομίας και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Πελοποννήσου. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί συνολικά 212 άτομα και 75 οχήματα, έχουν προσαχθεί 95 άτομα, εκ των οποίων 65 Έλληνες και 30 αλλοδαποί, και έχουν συλληφθεί 44 άτομα.
 Ειδικότερα, συνελήφθησαν 27 άτομα στην Κορινθία, και 17 στην Αργολίδα και κατηγορούνται 11 τσιγγάνοι για κλοπή ρεύματος, πέντε για διακεκριμένες κλοπές και τέσσερις για ναρκωτικά. Συνελήφθησαν επίσης δύο άτομα για όπλα και ναρκωτικά, επτά σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, επτά αλλοδαποί για παραεμπόριο, δύο αλλοδαποί για υγειονομικές παραβάσεις, τρεις αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα, δύο για παραβάσεις του ΚΟΚ και ένας αλλοδαπός για λαθρεμπόριο τσιγάρων.
 ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Εξάλλου, έχουν βεβαιωθεί 70 παραβάσεις για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και πέντε πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ έχουν κατασχεθεί δύο κυνηγητικά όπλα, δύο πιστόλια replica, ένα διπλό γκλομπ, ένα φυσίγγιο 0,22, μία βαλλίστρα, πέντε γραμμάρια ηρωίνης, 455 γραμμάρια χασίς, 15 ναρκωτικά χάπια, ένα ξίφος, 11 δενδρύλλια χασίς, δύο δίκυκλα, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, φορητοί Η/Υ, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, γεωργικά εργαλεία κλπ) και είδη παραεμπορίου. Η επιχείρηση συνεχίζεται...