Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝSA ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης που σχετίζεται με την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών του διαδικτύου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, την NSA, με τη συνδρομή της εταιρείας Microsoft, ζητά με Ερώτησή του από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian που μεταφράστηκε και δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή, «η Microsoft με την ΝSA, είχαν τόσο στενή συνεργασία, που η εταιρεία του Bill Gates, παρέδωσε ακόμη και τον κώδικα κρυπτογράφησης προγραμμάτων όπως το Outlook, το MSN, το Skype και το Skydrive».

Όπως αποκαλύπτει ο πρώην πράκτορας της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν:

-Η Microsoft παρέδωσε στην NSA ότι χρειαζόταν για να ξεπεράσει το εμπόδιο της κρυπτογράφησης και να παρακολουθεί τις οnline συνομιλίες των χρηστών της.

-Έδωσε πρόσβαση προ κρυπτογράφησης στις υπηρεσίες Outlook και Hotmail.

-Βοήθησε στην άμεση πρόσβαση της NSA στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων SkyDrive, η οποία έχει πάνω από 250.000.000 χρήστες παγκοσμίως.

-Η Skype, απόκτημα της Microsoft από τον Οκτώβριο του 2011, συνεργάστηκε σε τις υπηρεσίες πληροφοριών για να επιτρέψει στο Prism να έχει πρόσβαση σε συνομιλίες μέσω video και φωνή.

-Αυτά τα υλικά διαμοιράζονταν από την NSA σε FBI και CIA, καθώς, όπως αναφέρεται στα έγγραφα το χαρακτήριζαν ως «ομαδικό παιχνίδι».

«Κατά πόσο έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, την ελληνική κυβέρνηση; Έχει αρχίσει έρευνες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Έχει ζητήσει η κυβέρνηση στοιχεία από εμπλεκόμενες εταιρίες που έχουν θυγατρικές στην Ελλάδα όπως η Microsoft και η Google;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τους υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, καταπατώνται όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο.