Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Συζήτηση Χρίστου Δήμα με Γερμανούς αξιωματούχους


Σε συζήτηση που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το γραφείο του Γερμανικού Ιδρύματος Hanns Seidel στην Αθήνα συμμετείχε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η πρώην Υπουργός της Γερμανίας Prof. Ursula Mannle, οι Βουλευτές κκ Franz Obermeir και Alexander Radwan και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι και ακαδημαϊκοί. Τα δύο κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κρίση στην Ελλάδα και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας- Γερμανίας και η ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

Στην εισήγηση του ο Χρίστος Δήμας ανέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη όχι μόνο να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα αλλά επιτέλους να συμφωνηθεί ένα απλό, λιτό, κατανοητό και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα. Δεν μπορεί το φορολογικό καθεστώς να αλλάζει κάθε χρόνο λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τους βραχυπρόθεσμους στόχους. Επίσης τόνισε τον προβληματισμό του για την «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain) δηλαδή την υποχρεωτική μετανάστευση πολλών νέων στο εξωτερικό, με πολλά προσόντα και πολύ καλές σπουδές. Αυτό υπογράμμισε στην Γερμανική αντιπροσωπεία πως είναι πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρώπη μιας και όλο περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να μεταναστέυσουν εκτός Ευρώπης για να βρουν εργασία που καλύπτει τις ανάγκες τους.