Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη αρχηγών την άλλη εβδομάδα

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί  η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα καθορίσει και το μέλλον της συγκυβέρνησης.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέχρι αργά στο Μέγαρο Μαξίμου χθες βράδυ υπό τον Αντώνη Σαμαρά και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι στενοί συνεργάτες  του Πρωθυπουργού , ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης, οι Υπουργοί Στουρνάρας, Παναγιωτόπουλος, Δένδιας, Σταικούρας και ο Μάκης Βοριδης πραγματοποιήθηκε μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης και καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισε πως στόχος του δεν είναι οι εκλογές , επεσήμανε όμως πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω όσον αφορά το θέμα της ΕΡΤ. Σε αυτή τη λογικη και για να αποτραπεί μια κυβερνητική κρίση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στο Μαξίμου θεωρούν πως η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα με στόχο να επαναλειτουργήσει η κρατική τηλεόραση το συντομότερο δυνατό.
Είναι δηλαδη σαφης η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να επισπεύσει τις διαδικασίες και φαίνεται πως σε αυτή τη λογική θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως στη συνάντηση διατυπώθηκε και η άποψη πως μια ενδεχόμενη εκλογική περιπέτεια θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην πολύπαθη ελληνική οικονομία.