Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Έκπληξη με Βόζεμπεργκ ετοιμάζει ο Σαμαράς

Eliza-Vozeberg
Το όνομα της Ελίζας Βόζεμπεργκ έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες ώρες για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης που θα ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς.
Η πρώην βουλευτής Α’ Αθηνών και σημερινή Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια από τις εκπλήξεις που σχεδιάζει ο Πρωθυπουργός, χωρίς φυσικά να είναι κάτι δεδομένο, μέχρι να κλείσει η λίστα που… γράφεται και σβήνει, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι εξαιρετικά κρίσιμη στο νέο σχήμα δικομματικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, και εκείνος που θα την καταλάβει, θα πρέπει να συνδυάζει πρωτογενή πολιτικό λόγο, συναινετική εικόνα και “παρουσία”, ώστε να μπορεί να προβάλλει με αξιοπρέπεια τις θέσεις της κυβέρνησης.
Η επιλογή Βόζεμπεργκ εκτιμάται ότι συγκεντρώνει τις παραπάνω προϋποθέσεις, συν ακόμη μια: Επειδή διαφώνησε στο παρελθόν με το Μνημόνιο ΙΙ, ο λόγος της μπορεί να ακουστεί με μεγαλύτερη ευχέρεια και από κοινωνικά στρώματα που  βρίσκονται απέναντι από την κυβέρνηση, λόγω της δύσκολης πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της.