Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ 2011

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Και όμως, οι βουλευτές των κομμάτων, δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν. Είναι ολοκληρωτικά υποχείρια.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε την Τρίτη και οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ (ΦΕΚ 139 Α, 11 Ιουνίου 2013), αναφέρεται έμμεσα σε προγενέστερο νόμο του 2011 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπογραφές όλο το τότε υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων είναι και οι Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης, Πάγκαλος, Μπεγλίτης.
Συγκεκριμένα, αγαπητοί φίλοι, σας προτείνω να ανατρέξετε στο site του Εθνικού τυπογραφείου (www.et.gr) και να αναζητήσετε τον Νόμο 4002 που ψηφίστηκε το 2011 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 180 Α της 22 Αυγούστου 2011. 
Μέσα στο κατακαλόκαιρο όταν ο κόσμος δεν είχε μυαλό για τίποτα μετά από τα απανωτά χτυπήματα. Σε αυτό το ΦΕΚ, στην σελ 3952, διαβάστε το άρθρο 66 (Κατάργηση, Συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων) όπου σαφώς αναφέρει ότι άρθρο 14Β1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και το κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού :α) οι ανώνυμες εταιρείες ............"Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (ΕΡΤ ΑΕ)..................., αν επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο,.....αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολγισμό του κόστους λειτουργίας τους : αα) να καταργούνται, να συγχνεύονται.............
Επομένως, είναι πολλές οι σκέψεις που μπορούν να περάσουν από το μυαλό μας για το πυροτέχνημα που δημιούργησε η τριάδα της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Μπορεί να στοχεύουν σε μία ηρωική έξοδο προς εκλογές γιατί βλέπουν ότι η κοινωνία βράζει, μπορεί να θέλουν να παραγραφούν οι κατηγορίες για τον Παπακωνσταντίνου και πιθανών και για άλλα πολιτικά πρόσωπα αυτής της περιόδου, μπορεί να θέλουν να χαρίσουν όλο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σε τρείς μεγαλοκαναλάρχες εργολάβους. Πολλά μπορεί. Το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα μας εξαπατά συστηματικά επί δεκαετίες.
Γρηγορείτε !