Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

1,2εκ ευρώ για λογότυπα! - Δωρεάν παραχώρηση συχνότητας στο Euronews!!

«Συνεργασία» ΕΡΤ-EURONEWS
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαπλοκής συμφερόντων με θύμα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ για ιδιωτικούς-ιδιοτελείς σκοπούς αποτελεί η «συνεργασία» μεταξύ ΕΡΤ και Euronews.
Σύμφωνα με τη «συμφωνία», για την οποία ουδέποτε υπογράφηκε σύμβαση, η ΕΡΤ «δεσμεύτηκε» για τη μετάδοση ελληνόγλωσσου προγράμματος του Euronews με δωρεάν παραχώρηση των συχνοτήτων της.
Η υλοποίηση της «συμφωνίας» έγινε με τη σύσταση από πλευράς Euronews  μονοπρόσωπης Ε.Π.Ε. με έδρα στην Αγ. Παρασκευή Αττικής και νόμιμο εκπρόσωπο τον τότε Γενικό Δ/ντη Ενημέρωσης της ΕΡΤ (!!!!) που είχε διαπραγματευτεί τη «συμφωνία» για τη δωρεάν παραχώρηση της συχνότητας της ΕΡΤ στο Euronews.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική έκθεση επιθεώρησης ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που διενεργήθηκε μετά από έγγραφη εντολή του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, τον Οκτώβριο του 2012,  η ευρύτητα της πληρεξουσιότητας που χορηγήθηκε στον εν λόγω υπάλληλο-Γενικό Δ/ντη της ΕΡΤ για εκπροσώπηση της Euronews στην Ελλάδα, συνιστά παραβίαση του Γενικού Κανονισμού της ΕΡΤ και ειδικότερα το πειθαρχικό αδίκημα «της απασχόλησης κατά  τη διάρκεια της εργασίας σε ξένα προς την υπηρεσία καθήκοντα».
Και στην περίπτωση αυτή, παρά το πόρισμα των ελεγκτών ΣΕΕΔΔ, κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν ελήφθη από τα αρμόδια όργανα της ΕΡΤ.
1,2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ το 2008 για τα νέα  λογότυπα της ΕΡΤ
Το 2008, η ΕΡΤ ανάθεσε στην θυγατρική του BBC, Red Bee Media το σχεδιασμο των νεων λογοτυπων της επιχειρησης, και διεθεσε το ποσο των 1,2 εκατ.ευρω!! 

Αλήθεια Για την ΕΡΤ