Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Καμίνης «Δεν θα επιτρέψω να μοιράσει τρόφιμα η Χρυσή Αυγή»

Μέτωπο με την Χρυσή Αυγή ανοίγει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή... την πρωτοβουλία του εθνικιστικού κόμματος να μοιράσει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος.
Ο κ. Καμίνης με αναρτήσεις στο facebook και στο twitter, τονίζει ότι δε θα επιτρέψει μια τέτοια κίνηση:
«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης. Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».
 
Η Χρυσή Αυγή μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Αθηνασίων ,μεσω του γραφείου τύπου, εξαπέλησε εναντίον του δριμύτατη επίθεση οπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
 "Πριν από τρεις μόλις ημέρες, Έλληνες παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν λαχανικά ακριβώς έξω από τη βουλή. Πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είδαμε ούτε μία φορά τον δήμαρχο Καμίνη, που εξελέγη με ψήφους λαθρομεταναστών, να παίρνει θέση. Πόσο μάλλον να απειλεί και να εκδίδει διαταγές απαγόρευσης, όπως έκανε πριν από λίγο για το αυριανό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής...
...Στη χώρα δυστυχώς επικρατεί «μία γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης» και όποιος δεν το κατανοεί αυτό σημαίνει ότι ζει σε άλλη χώρα ή σε άλλον πλανήτη. Να αφήσει τις παραινέσεις ο Καμίνης, διότι προ μηνών ο ίδιος διοργάνωνε σόου με τηλεοπτικές κάμερες και τηλεπερσόνες στο Σύνταγμα, για να δείξει τη δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη του, για την οποία όμως δεν είχε πληρώσει ούτε μισό ευρώ. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πολλά από τα είδη που είχαν χαρίσει τότε οι Αθηναίοι για τους φτωχούς συμπολίτες μας, κατέληξαν στα σκουπίδια, αμέσως μόλις έκλεισαν οι τηλεοπτικές κάμερες...
..Όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται αύριο Μ.Πέμπτη στις 10πμ στο Σύνταγμα, στην διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής που διοργανώνει ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή».