Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αναγκαστική προσγείωση πακιστανικού αεροσκάφους στην Αγγλία – Δύο συλλήψεις

pakistan-flight-diverted-story-top
Μαχητικά αεροσκάφη της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας συνοδεύουν ένα επιβατικό αεροσκάφος που προερχόταν από το Πακιστάν και επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αλλά εξετράπη της πορείας του.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη Typhoon απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος των πακιστανικών αερογραμμών το οποίο μεταφέρει 297 επιβάτες.
Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση PK709 είχε απογειωθεί από τη Λαχόρη και οι βρετανικές αρχές δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ που ήταν ο τελικός προορισμός του. Τα μαχητικά συνοδεύουν το αεροπλάνο προκειμένου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, στα ανατολικά του Λονδίνου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ. Πριν από λίγο, η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα σε αυτό.
Όπως ανέφερε η βρετανική αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, μέσα στο επιβατικό αεροσκάφος σημειώθηκε κάποιο “επεισόδιο” ενώ βρισκόταν στον βρετανικό εναέριο χώρο.
Οι αρχές στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία ότι έθεσαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος.

ysterografa.gr