Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΡΕΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, πραγματοποίησε ομάδα τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων της Κορέας με τη μεσολάβηση της Γενικής Διευθύντριας των τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines στην Αθήνα, κα. Gulay Ozturk.
Η επίσκεψη των Κορεατών αντιπροσώπων στο Νομό μας,  ήρθε ως συνέχεια της πρώτης αναγνωριστικής επαφής του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δέδε, περί τα μέσα Μαρτίου στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα, με την Γενική Πρόξενο της Τουρκίας στην Αθήνα, κα Nurdan Altuntas και την κα. Gulay Ozturk.
Στην τότε συνάντηση των θεσμικών φορέων που πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διερεύνηση πιθανών δυνατοτήτων εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στο Νομό Κορινθίας, οριστικοποιήθηκε η έλευση των Κορεατών Τουριστικών πρακτόρων στην Κορινθία δια μέσου της Turkish Airlines και η αντιπροσωπεία τους κατέφθασε και συνομίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουριστικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Δέδες αφού καλωσόρισε τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους κι ευχαρίστησε την Διευθύντρια της Turkish Airlines για το ενδιαφέρον της για την Κορινθία, προέβαλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού και τον ανέδειξε ως πύλη της Πελοποννήσου, μιας Περιφέρειας που έχει τη δυνατότητα να παρέχει υψηλών προδιαγραφών τουριστικές υπηρεσίες στον επισκέπτη που την εξερευνά. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Δέδες, τόνισε τη σημασία της έλευσης τουριστών από την ανατολική Ασία στην Πελοπόννησο, αφού όπως δήλωσε μέχρι τώρα δεν άνηκαν στους παραδοσιακούς επισκέπτες της περιοχής μας και υπογράμμισε ότι το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο λόγω των καρποφόρων συνεργασιών που προωθούνται συστηματικά.
Από την πλευρά της, η κα Gulay Ozturk παρουσίασε την εικόνα που διαμόρφωσαν οι Κορεάτες γύρω από την Κορινθία, υπογράμμισε την αίσθηση της ευχάριστης διαμονής τους στον τόπο μας και το ενδιαφέρον τους για τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής. Τέλος, διευκρίνισε πως η Turkish Airlines προτίθεται να προωθήσει τον τουρισμό προς την ενδοχώρα της Πελοποννήσου και εξέφρασε την αισιοδοξία της για αποδοτική συνεργασία.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ