Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η κορύφωση του... θρίλερ

Καταγγελία για δωροδοκία
Η κανονική περίοδος της φετινής Football League φτάνει στο τέλος, με το φινάλε να θεωρείται ακατάλληλο για καρδιακούς. Το θρίλερ που έχει παιχτεί από την αρχή σχεδόν της σεζόν φτάνει στην κορύφωσή του, καθώς πέραν της Επανομής που έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό, τίποτα άλλο δεν έχει κριθεί.
Με τρία ματς ουσιαστικά «τελικούς» και τις θέσεις της απευθείας ανόδου να είναι ανοιχτές, όλα αναμένεται να κριθούν στο νήμα. Αρχικά, ο πρωτοπόρος Εργοτέλης δοκιμάζεται στον Βόλο κόντρα στη Νίκη, με τους Κρητικούς να θέλουν το τρίποντο ώστε να είναι σίγουρα στη Super League και να... εξαργυρώσουν το πριμ των 100.000 ευρώ που τους έχει τάξει η διοίκησή τους. Στην αντίπερα όχθη, οι «κυανόλευκοι» μόνο αδιάφοροι δεν είναι, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον ένα βαθμό για να είναι στα πλέι οφ.
Την ίδια ώρα στη Μυτιλήνη Καλλονή και Ολυμπιακός Βόλου κοντράρονται με έπαθλο μία θέση στα μεγάλα σαλόνια, καθώς ο νικητής δεδομένα θα είναι εκεί τη νέα σεζόν. Μάλιστα, το δημοτικό στάδιο της πρωτεύουσας της Λέσβου αποδείχθηκε «μικρό», μιας και από χθες τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Μεγάλο ματς και στο Καυτανζόγλειο μεταξύ του Ηρακλή και του Παναιτωλικού, με τις δύο ομάδες, ωστόσο, να μην ορίζουν την τύχη τους για μια θέση στην προνομιούχο πρώτη τριάδα, αφού χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Αντίθετα, ο Απόλλων ορίζει τη μοίρα του και με διπλό στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή επιστρέφει στη Super League μετά από 13 χρόνια. Τέλος, στο νήμα θα κριθεί και η μάχη της παραμονής, με τον Βύζαντα Μεγάρων (οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν τη συμπαράσταση οπαδών τους, καθώς η διοίκησή τους κατάφερε να σφραγίσει εισιτήρια) να βρίσκεται σε θέση ισχύος έναντι του Θρασύβουλου.
Λίγες ώρες πριν από την αυλαία της Football League, η ΠΑΕ Παναχαϊκή καταγγέλλει «ενοχλήσεις» παικτών της, από τον πλευρά του Απόλλωνα, εν όψει τους σημερινού αγώνα της Πάτρας.
Η πατρινή ΠΑΕ, με ανακοίνωσή της την Κυριακή (26/5) καταγγέλλει ότι ο μάνατζερ Νίκος Ζαφειρόπουλος και ο παίκτης του Απόλλωνα, Αλέξανδρος Τσεμπερίδης, «ενόχλησαν τηλεφωνικά ποδοσφαιριστές μας σε σχέση με τον σημερινό αγώνα Παναχαϊκή – Απόλλων Αθηνών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ο Απόλλων με νίκη σήμερα στο γήπεδο της Αγυιάς, εξασφαλίζει, ανεξάρτητα των άλλων αποτελεσμάτων, την απεθείας άνοδό του στη Super Legue.